Mozaik
PUBLIKA JE ŽELJNA NOVIH AVANTURA SUPERJUNAKA

Novi Spider-Man nastavlja rušiti rekorde gledanosti
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
"Spider-Man: Daleko od kuće" u američkim je kinima s prikazivanjem počeo 2. srpnja te je zaključno s jučerašnjim danom na blagajnama zaradio nevjerojatnih 185 milijuna dolara. Time je ujedno srušio rekord najboljeg šestodnevnog otvaranja nekog filma s početkom prikazivanja u utorak i postavio novu granicu koju će biti teško dosegnuti. Vrijedi napomenuti kako je ovim rezultatom film premašio prethodnika "Spider-Man: Povratak kući", iz 2017. godine, za čak 30 milijuna dolara te ušao u povijest kao drugo najšire otvaranje s obzirom na to da je počeo s prikazivanjem u čak 4634 američka kina. Reakcije gledatelja i kritičara redom su izvanredne.

Da je publika itekako željna novih avantura jednog od najprepoznatljivijih i najomiljenijih superjunaka potvrđuje i podatak kako je u ostatku svijeta film ostvario zaradu od 395 milijuna dolara, čime je ukupni globalni box office rezultat, samo u prvom vikendu prikazivanja, dosegnuo fantastičnih 580 milijuna dolara.

U filmu omiljeni čovjek pauk, kao jedan od članova Osvetnika, nastavlja fantastičnu Marvelovu sagu što mu, nakon velikog gubitka, teško pada. Stoga Peter Parker ovog ljeta pokušava ostaviti svoje superjunačke dužnosti sa strane te otići na odmor i družiti se s prijateljima. Ali njegov se plan brzo izjalovi kada mu odmor prekine Nick Fury s novim zadatkom kojeg on ne želi prihvatiti. Pred Spider-Manom je sada teška bitka jer u potpuno novim okolnostima mora spašavati svijet i zaštiti svoje prijatelje, pri čemu ga očekuje i neočekivani novi savez. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike