Novosti
SVEČANO U ŽUPI PETRIJEVCI

Kardinal Puljić na žetvenoj svečanosti
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Prvi put u njezinoj višestoljetnoj povijesti Župu Petrijevci pohodio je jedan kardinal, i to Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski. On je u Petrijevcima predvodio svečanu svetu misu u zajedništvu s đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom, mons. Ivanom Ćurićem, i svećenicima u župnoj crkvi svetog Petra apostola u Petrijevcima.

Ovom svetom misom ujedno su obilježene i jubilarne ‘‘25. Petrijevačke žetvene svečanosti‘‘, a kardinalu Puljiću uručen je i novčani dar brojnih dobročinitelja za karitativne potrebe Vrhbosanske nadbiskupije.

Po dolasku u Petrijevce, gdje su ga dočekali općinski načelnik Ivo Zelić te župnik, vlč. Matej Glavica, kardinal je kazao kako mu je drago doživjeti slavonsko mjesto Petrijevce, u koje dolazi prvi put baš u povodu žetve, kao simbola posebne radosti ratara. "Bog nam je povjerio zemlju da ju obrađujemo i od nje živimo i nije slučajno da zemlju zovemo ‘majkom‘ koja rađa i daruje uvjete života. Zato dolazim ohrabriti ljude da znaju voljeti svoje korijene, svoj život, radovati se njemu u suradnji s Bogom i tako graditi budućnost. Također, radujem se što mogu podijeliti blizinu s ovim narodom uvezujući katolike Hrvate Slavonije i Bosne i Hercegovine, što i dalje želim podržavati", poručio je Puljić rekavši kako želi da se vjera živi u obitelji kao prvom gnijezdu vjere, koja je prva škola i njezino prvo sjemenište.

Načelnik Zelić istaknuo je kako je iznimno ponosan što su Petrijevci imali priliku ugostiti kardinala Puljića na najvećoj kulturno-tradicijskoj priredbi ove općine. L.Aničić
Možda ste propustili...