Regija
PRIJEDLOZIMA MALIH KOMUNALNIH AKCIJA

Građani sudjeluju u izradi proračuna
Objavljeno 14. srpnja, 2019.
SLATINA - Građani Slatine i prigradskih naselja mogu se do 31. srpnja svojim prijedlozima uključiti u proces izrade prijedloga proračuna Grada Slatine za 2020. godinu. S namjerom povećanja transparentnosti toga procesa, gradske su stručne službe načinile upitnik s pomoću kojega građani mogu dostavljati svoje prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području njihova mjesnog odbora. Obrazac upitnika može se preuzeti na internet-stranici Grada, u pisarnici Gradske uprave ili kod predsjednika vijeća mjesnog odbora, a dostavlja se preko maila, poštom, osobno ili predajom predsjedniku vijeća mjesnog odbora.

U pojašnjenju građanima navodi se objašnjenje pojma male komunalne akcije, uz naznaku da je potrebno što preciznije definirati akciju kako bi se mogla izraditi točna procjena te precizno navesti točnu lokaciju i objašnjenje zašto je upravo taj zahtjev važan.

- Molimo da navedete kontakt na koji vas možemo kontaktirati kako bi se procjena napravila u skladu s Vašim zahtjevom. U cilju nam je definirati potrebe građana i odgovoriti na sva pitanja, za što nam je potrebna Vaša suradnja - stoji u pojašnjenju upitnika.

Pod pojmom male komunalne akcije podrazumijeva se gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programima.

Svaki građanin može uputiti neograničen broj prijedloga, a nakon isteka roka za dostavu gradske će službe analizirati svaki pristigli prijedlog i razmotriti opravdanost njegova uvrštenja u gradski proračun u skladu s mogućnostima provedbe i potrebnim financijskim sredstvima. P.Ž.
Možda ste propustili...

ZAHVALJUJUĆI POMOĆI DOBRIH LJUDI

Uskoro kreće gradnja kuće obitelji Špionjak

UDRUGAMA VIŠE OD 1.500.000 KUNA

Najviše novca za sportske udruge

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARIJAN ŽIVKOVIĆ - PATRIČAR OŠTRO PROTIV RADNE NEDJELJE:

Svoje ću radnice autobusima dovesti pred zgradu Sabora

2

PLAN OPĆINE DRENJE ZA AKUMULACIJU

Izradili projekt plaže i hotela za Borovik

3

POTPISAN UGOVOR ZA RADOVE VRIJEDNE 27,1 MILIJUN KUNA

Autobusni kolodvor, gradski projekt desetljeća, sagradit će za najviše godinu dana