Regija
PRIJEDLOZIMA MALIH KOMUNALNIH AKCIJA

Građani sudjeluju u izradi proračuna
Objavljeno 14. srpnja, 2019.
SLATINA - Građani Slatine i prigradskih naselja mogu se do 31. srpnja svojim prijedlozima uključiti u proces izrade prijedloga proračuna Grada Slatine za 2020. godinu. S namjerom povećanja transparentnosti toga procesa, gradske su stručne službe načinile upitnik s pomoću kojega građani mogu dostavljati svoje prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području njihova mjesnog odbora. Obrazac upitnika može se preuzeti na internet-stranici Grada, u pisarnici Gradske uprave ili kod predsjednika vijeća mjesnog odbora, a dostavlja se preko maila, poštom, osobno ili predajom predsjedniku vijeća mjesnog odbora.

U pojašnjenju građanima navodi se objašnjenje pojma male komunalne akcije, uz naznaku da je potrebno što preciznije definirati akciju kako bi se mogla izraditi točna procjena te precizno navesti točnu lokaciju i objašnjenje zašto je upravo taj zahtjev važan.

- Molimo da navedete kontakt na koji vas možemo kontaktirati kako bi se procjena napravila u skladu s Vašim zahtjevom. U cilju nam je definirati potrebe građana i odgovoriti na sva pitanja, za što nam je potrebna Vaša suradnja - stoji u pojašnjenju upitnika.

Pod pojmom male komunalne akcije podrazumijeva se gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programima.

Svaki građanin može uputiti neograničen broj prijedloga, a nakon isteka roka za dostavu gradske će službe analizirati svaki pristigli prijedlog i razmotriti opravdanost njegova uvrštenja u gradski proračun u skladu s mogućnostima provedbe i potrebnim financijskim sredstvima. P.Ž.
Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike