Osijek
PROJEKT ERASMUS U STROJARSKOJ ŠKOLI

Uspješno okončan “Math&Motivation”
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Strojarska tehnička škola Osijek od 2017. godine uključena je u Erasmus+ projekt "Math&Motivation" čiji je cilj unaprijediti osnovne vještine srednjoškolaca, oblikovati pozitivne stavove prema matematici i smanjiti broj učenika koji odustaju od školovanja u Bugarskoj, Republici Hrvatskoj, Italiji, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Španjolskoj.

Koordinatorice rada na projektu, profesorice Amanda Glavaš i Valentina Hrastinski na završnom su predstavljanju projekta početkom tjedna u školi predstavile rezultate proizišle iz projekta, metodologiju rada i e-alat kao novo sredstvo za formativno vrednovanje s naglaskom na ishode učenja. Kada je riječ o navedenom e-alatu, profesorice Glavaš i Hrastinski provele su testiranje nove platforme među učenicima 1. te, 1. rt, 3. te i 3. tv razreda te se vesele početku nove školske godine kada će alat imati priliku koristiti u sklopu nastave. Profesorice su predstavile i priručnik proizišao iz projekta, priručnik za nastavnike koji sadrži metodološke smjernice o korištenju suradničke metode i primjere dobre prakse.

Završnom predstavljanju projekta odazvali su se i stručnjaci iz područja matematike iz srednjih škola s područja Osijeka i profesori Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Tako je uz profesorice škole kratko predavanje o formativnom vrednovanju i suradničkom učenju održala i doc. dr. sc. Ljerka Jukić Matić.
J. Pejaković
Najčitanije iz rubrike