Osijek
SUDJELOVANJE U DIJALOGU EU-A S MLADIMA

Mogućnosti za mlade
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Osječko-baranjska županija na svojim je mrežnim stranicama objavila anketni upitnik namijenjen mladima u dobi od 15 do 30 godina te ih poziva da se uključe u konzultacijski proces Dijaloga EU-a s mladima, da iznesu svoje stavove i tako sudjeluju u oblikovanju politika i donošenju odluka koje se tiču mladih u RH i Europskoj uniji.

Trenutno se provodi VII. ciklus Dijaloga EU-a s mladima na zajedničku temu "Stvaranje mogućnosti za mlade", u razdoblju od siječnja 2019. do sredine 2020., tijekom predsjedanja Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije. Hrvatska tema za vrijeme predsjedanja je "Mogućnosti za mlade u ruralnim područjima". U konzultacijski proces Dijaloga uključuju se sva tijela državne uprave, institucije i organizacije, s ciljem rasprave o temama i izazovima s kojima se mladi danas svakodnevno susreću. Kako bi se mladima omogućilo punopravno sudjelovanje u konzultacijskom procesu, izrađen je anketni upitnik.

Dijalog EU­-a s mladima služi kao platforma za kontinuirane zajedničke konzultacije o izazovima, temama i prioritetima od značenja za mlade s ciljem što većeg uključivanja mladih, posebice mladih s manje mogućnosti. Rok za ispunjavanje upitnika je do 27. rujna 2019. J.P.

Jasenka Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UČESTALE KRAĐE U TRGOVINAMA DOVODE DO APSURDNIH SITUACIJA

Kad sam nedotjerana, na kulen mi zalijepe alarm

2

GRAĐANI PORUČUJU UNIKOM-U:

Fontane bi trebale biti ukras, a ne ruglo, kao ove u centru!

3

KADA UREĐENJE PROSTORA KOD SPEEDWAYA?

Došen: Mjesec dana nismo dobili odgovor iz Grada!

oglas