Osijek
HEP INVESTICIJE

Novi kabel će osigurati dovoljno struje za kampus
Objavljeno 14. srpnja, 2019.
Ljeto je vrijeme u kojemu se pojačano izvode infrastrukturni investicijski zahvati na otvorenome. Dvojaki su razlozi - lijepo vrijeme i manji pritisak dnevnog prometa koji je obično u koliziji s radovima koji se izvode.

Tako su u Elektroslavoniji, kao dijelu HEP-ova Operator distribucijskog sustava, u postupku ishođenja građevinske dozvole za gradnju kabela (KB 10(20) kV) na dionici koja povezuje pojnu transformatorsku stanicu Osijek 3 (TS 110/10(20) kV) koja se nalazi na početku Drinske ulice i prostor sveučilišnog kampusa gdje je, uz navedeni kabel, u planu i gradnja rasklopnog postrojenja Rasklopište R Osijek VIII. Gradnjom tih energetskih objekata osigurat će se pouzdano i kvalitetno napajanje kompletnog prostora sveučilišnog kampusa te omogućiti daljnje širenje i gradnja budućih fakulteta koji se planiraju graditi na prostoru sveučilišnog kampusa. Dužina trase kabela iznosi 2200 m, a ukupna je vrijednost ulaganja u kabel i rasklopno postrojenje oko 1,8 milijuna kuna. Elektroslavonija je financiranje ovih radova osigurala kroz trogodišnji plan investicija, a početak se radova očekuje 2021. godine.

Osim toga, iz Elektroslavonije najavljuju kako na području Osijeka u drugoj polovici godine planiraju početak gradnje još jednog velikog infrastrukturnog objekta. Riječ je o zamjeni postojećih, dotrajalih 35 kV kabela od trafostanice Osijek 2 (na lokaciji Zeleno polje) do trafostanice pokraj cestovnog mosta dr. F. Tuđmana. Radovi će se izvoditi u dijelovima Vukovarske ulice, Ulice Matije Gupca i Ulice cara Hadrijana. Vrijednost ulaganja iznosi 4,5 milijuna kuna. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike