Osijek
GČ DONJI GRAD

Najveći projekt - gradnja
nogostupa u Vinogradskoj
Objavljeno 14. srpnja, 2019.
Bez obzira na nepovoljne vremenske prilike, građevinski radovi u gradskoj četvrti Donji grad u punom su zamahu. Među njima i realizacija programa prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture četvrti u 2019.

Riječ je o radovima koji bi trebali biti realizirani iz proračuna četvrti u iznosu od 717.600 kuna, a koji su započeli u travnju rekonstrukcijom nogostupa u Gojkovićevoj ulici.

"Najveći dio novca iz proračuna četvrti, 343.600 kuna uložit će se u održavanje nogostupa. Tako da tu ima i najviše posla. Najprije smo krenuli s obnovom nogostupa u cijeloj Gojkovićevoj koja je već dugo u jako lošem stanju. Tu je zapadna strana gotova i prohodna. Paralelno upravo su započeli radovi u Vukovarskoj ulici od raskrižja s Huttlerovom do "Tifona". Jako smo zadovoljni dinamikom izvođenja radova", kaže Frano Barać, predsjednik Vijeća GČ Donji Grad, te dodaje kako su na prostor četvrti sigle i obećane pametne klupe.

Iz GČ Donji grad najavljuju kako će se uskoro nogostup popravljati i na sjevernoj strani Gupčeve od Trg bana J. Jelačića do Cvjetkove, u Kišpatićevoj od broja 34 do 52, na zapadnoj strani Petkove ulice, u Huttlerovoj od broja 25 do Vodeničke, na južnoj strani Vij. Murse, sjevernoj strani Tijardovićeve i u Sarajevskoj od raskrižja s Gupčevom do raskrižja s Krstovom. No u ovome vidu najveći projekt je postavljenje nogostupa na krajnjem istoku Vinogradske ulice od raskrižja s Vukovarskom do broja 75a, uz koji će biti postavljena i nova rasvjeta.

Također, u ljetnim mjesecima, za vrijeme školskih praznika, očekuje se i konstrukcija ugibališta za školski autobus ispred OŠ Ljudevita Gaja te uređenje okoliša i školskog igrališta. Kada je u pitanju urbana oprema, u nju se planira uložiti 44.000, a taj bi iznos trebao biti utrošen u postavljenje semafora na križanju Krstove ulice i ulice Zeleno polje, postavljanje zaštitnih stupića na nekoliko lokacija te u postavljanje klupa i posuda za otpad ispred Medicinske škole. I.Solar
Možda ste propustili...

PISMO UTJEHE ŽUPNIKA IVANA JURIĆA

Neka zvona bude nadu da će ova zaraza prestati

PROBLEMI ZBOG OBUSTAVE POSLOVANJA AUTOŠKOLA

Kad sve završi, najveći će problem biti velike gužve

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Novih četvero oboljelih na području županije, sveukupno 41

2

DOM ZDRAVLJA NA RASPOLAGANJU 24 SATA

Prvi u EU-u testiraju u vašoj kući na COVID-19

3

BOŠKO ANIČIĆ I JOSIP BEGOVIĆ - VOZAČI GPP-A U IZVANREDNOM PRIJEVOZU

Svi s dozvolama su korektni, a penzići se pokušavaju švercati