Osijek
GČ DONJI GRAD

Najveći projekt - gradnja
nogostupa u Vinogradskoj
Objavljeno 14. srpnja, 2019.
Bez obzira na nepovoljne vremenske prilike, građevinski radovi u gradskoj četvrti Donji grad u punom su zamahu. Među njima i realizacija programa prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture četvrti u 2019.

Riječ je o radovima koji bi trebali biti realizirani iz proračuna četvrti u iznosu od 717.600 kuna, a koji su započeli u travnju rekonstrukcijom nogostupa u Gojkovićevoj ulici.

"Najveći dio novca iz proračuna četvrti, 343.600 kuna uložit će se u održavanje nogostupa. Tako da tu ima i najviše posla. Najprije smo krenuli s obnovom nogostupa u cijeloj Gojkovićevoj koja je već dugo u jako lošem stanju. Tu je zapadna strana gotova i prohodna. Paralelno upravo su započeli radovi u Vukovarskoj ulici od raskrižja s Huttlerovom do "Tifona". Jako smo zadovoljni dinamikom izvođenja radova", kaže Frano Barać, predsjednik Vijeća GČ Donji Grad, te dodaje kako su na prostor četvrti sigle i obećane pametne klupe.

Iz GČ Donji grad najavljuju kako će se uskoro nogostup popravljati i na sjevernoj strani Gupčeve od Trg bana J. Jelačića do Cvjetkove, u Kišpatićevoj od broja 34 do 52, na zapadnoj strani Petkove ulice, u Huttlerovoj od broja 25 do Vodeničke, na južnoj strani Vij. Murse, sjevernoj strani Tijardovićeve i u Sarajevskoj od raskrižja s Gupčevom do raskrižja s Krstovom. No u ovome vidu najveći projekt je postavljenje nogostupa na krajnjem istoku Vinogradske ulice od raskrižja s Vukovarskom do broja 75a, uz koji će biti postavljena i nova rasvjeta.

Također, u ljetnim mjesecima, za vrijeme školskih praznika, očekuje se i konstrukcija ugibališta za školski autobus ispred OŠ Ljudevita Gaja te uređenje okoliša i školskog igrališta. Kada je u pitanju urbana oprema, u nju se planira uložiti 44.000, a taj bi iznos trebao biti utrošen u postavljenje semafora na križanju Krstove ulice i ulice Zeleno polje, postavljanje zaštitnih stupića na nekoliko lokacija te u postavljanje klupa i posuda za otpad ispred Medicinske škole. I.Solar
Najčitanije iz rubrike