Crna kronika
OZLJEDE SU BILE PRETEŠKE

Umrla i treća žrtva horora kod Novske
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
NOVSKA - Broj žrtava stravične prometna nesreće na odmorištu Novska-sjever, u kojoj su prije mjesec dana u naletu kamiona poginule dvije učenice Osnovne škole Dalj, povećao se na tri. Kako doznajemo, teško ozlijeđena 28-godišnjakinja preminula je u nedjelju u slavonskobrodskoj bolnici. Nažalost, zadobivene ozljede u naletu kamiona pokazale su se preteškima.


Tragedija koja je u crno zavila Erdut, odakle su poginule 14-godišnje djevojčice, zbila se 7. lipnja, kada je kamion zagrebačkih registracija, koji je vozio 60-godišnjak iz Zagreba, nekontrolirano s autoceste A3 ušao na odmorište Novska-sjever i naletio na dvije 14-godišnjakinje i dvije mlađe žene, 26-godišnjakinju i 28-godišnjakinju. Djevojčice su poginule na mjestu nesreće, a ozlijeđene djevojke prevezene su u bolnicu. U nekontroliranoj vožnji kamion je oštetio još tri automobila. Vozač je uhićen odmah nakon nesreće, a istraga je utvrdila kako se kamion kretao 90 kilometara na sat, iako je dopuštena brzina bila 40 km/h. Tempomat i kočnice pokazali su se ispravnima. Vozaču je nakon ispitivanja istražni sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor koji mu je prije desetak dana produžen za još dva mjeseca.


Istraga ove nezapamćene prometne nesreće traje i dalje. Istražitelji provjeravaju sve što se događalo nakon utovara tereta koji je 60-godišnjak obavio u Beogradu i autocestom krenuo prema Zagrebu. Večer prije tragedije 60-godišnjak je na odmorištu autoceste u blizini Županje zatražio pomoć zbog jakih bolova u kralježnici i nogama. Ekipa Hitne pomoći mu je dala blokadu nakon čega je prenoćio u kamionu. Zbog koktela lijekova nije trebao voziti dalje, no svejedno je sjeo za upravljač i 150 kilometara dalje prouzročio je tragediju. Istražitelji provjeravaju i informaciju da je vozač kamiona, pred ekipom hitne pomoći, telefonom nazvao poslodavca i rekao da mu zbog bolova treba zamjena.
Vozač kamiona skrivio je prometnu nesreću na autocesti A3 i 17. svibnja ove godine kada je na zaustavnom traku između Nove Gradiške i Starog Petrovog Sela u pravcu Zagreba kamionom zakvačio vozilo HAC-ove ophodnje. Nakon policijskog očevida platio je novčanu kaznu i nastavio s vožnjom. M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike