Osijek
ZDRAVKOVE LJETNE AVANTURE

Nordijsko hodanje uz vedar duh i zadivljujuću kondiciju starijih Osječana
Objavljeno 13. srpnja, 2019.

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Osijeka protekli je vikned nastavio sa akcijom pod nazivom „Zdravko je krenuo“ u sklopu koje organizira „Zdravkove ljetne avanture“.
Tako je u subotnje jutro, podno pješakog mosta „Zdravkov biatlon“ okupio tridesetak zaljubljenika u raznovrsnu rekreaciju, ali prevenstavo u nordijsko hodanje.

Naime, u sklopu biatlona, oni koji su se uključili u „Zdravkovu ljetnu avanturu“ najprije su uz trenericu iz „Elementa“, Maju Rogulju, pola sata izvodili vježbe zagrijavanja, a potom se uputili na pješačenje sa štapovima uz vodstvo voditelja nordijskog hodanja, kineziologa, Mladena Pupića.
„Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek inače svake subote organizira nordijsko hodanje. Krećemo u 8 sati i hodamo približno jedan sat. No, kako je danas nordijsko hodanje organizirano kao dio Zdravkove ljetne avanture imamo i dodatni program – pola sata vježbe razgibavanja kao pripreme za nordijsko hodanje.  Osigurani su besplatni štapovi za sve korisnike, a oni su došli trebali su samo obući udobnu sportsku odjeću, te sa sobom ponijeti svoj vedar duh“, rekao David Ivančić, koordinator projekta „Zdravko je krenuo“.


Sudionici nordijskog hodanja ovom su prilikom prošli osječkom stazom za nordijsko hodanje u oba smjera, te su se potom rekreirali i po drugim površinama duž promenade. Među njima, valja istaknuti, bilo je najviše osoba treće životne dobi i to sa zadivljujućom kondicijom!
„Nordijsko je hodanje među svim, a posebno našim starijim zaljubljenicima u ovaj tip rekreacije popularno. Ponajviše zato jer su dobrobiti nordijskog hodanaj brojne. Tako se ovim načinom hodanja troši puno više kalorija, a i jače se aktivira gornji dio tjela čime se prilikom hodanja koristi i ta muskulatura što inače nije slučaj. Nordijsko hodanje pogodno je i za razvoj gipkosti gornjeg dijela tijela“, rekao je Ivančić.


Svi sudionici ove aktivnosti dobili su i po jedan pečat u svoju rekreacijsku karticu „Sporta za sve“, a kada ih skupe još pet sudjelujući na organiziranim aktivnostima moći će biti dio nagradnog natječaja na kraju kalendraske godine u sklopu kojega Gradski savez za sportsku rekreaciju  poklanja vrijedne sportsko rekreativne nagrade.
I.Solar

Najčitanije iz rubrike