Sport
PRETKOLO EUROPSKE LIGE

Latvijski Ventspils sve je bliže sudaru s “hajdukovcima”
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Odigrane su sve prve utakmice 1. pretkola Europske lige, nakon kojih su neki klubovi već sada osigurali prolazak u sljedeću rundu. Švedski Malmö i norveški Molde upisali su "sedmice" protiv sjeveronoirskog Ballymene (7:0), odnosno islandskog KR Reykjavika (7:1), a "šesticom" je sve već riješio gruzijski Dinamo Tbilisi protiv andorskog UE Engordanyja. Splitski Hajduk svoj dio posla odradio je još u utorak, no pozorno je pratio dvoboj latvijskog Ventspilsa i albanske Teute jer će protiv pobjednika tog ogleda igrati u 2. pretkolu. S 3:0 slavili su Latvijci, u gostujućim redovima cijeli susret odigrao je Tomislav Bušić, a ako se sljedeći tjedan ne dogodi veliki preokret, Splićani će putovati na sjever Europe.

Renato Kelić i Ivan Martić odradili su svih 90 minuta u 3:2 pobjedi rumunjske Universitatee Craiove na gostovanju kod azerbajdžanskog Sabaila, a Tonći Mujan do 64. minute u 4:3 slavlju slovenskih Domžala kod malteškog Balzana, upisavši pritom i asistenciju. Uspješna je bila i hrvatska "kolonija" u Zrinjskom, koji je s 3:0 u gostima pobijedio makedonsku Akademiju Pandev, u BiH premijerligaši Ivan Brkić, Tomislav Barbarić, Ivan Čurjurić i Dario Rugašević odigrali su cijeli susret, a dio su odradili Damir Šovšić (do 76.), Ivan Lendrić (od 66.) i Marko Bencun (od 83.). Josip Radošević svih je 90 minuta igrao u 4:1, pobjedi danskog Brondbyja nad finskim Inter Turkuom, kao i Dinko Trebotić u 1:1 gostujućem remiju bjeloruskog Dinama Minsk kod latvijske Liepaje.

Marko Divković bio je strijelac za slovačku Dunajsku Stredu, 1:1, u remiju protiv poljske Cracovije te je odigrao svih 90 minuta, kao i Niko Datković kod Poljaka. Ivan Lovrić (cijeli susret) i Tonči Kukoč (do 74. minute) slavili su s Honvedom 3:1 protiv litvanskog Žalgirisa, za koji je punu minutažu odradio Tomislav Kiš. Dino Mikanović (cijeli susret) slavio je 2:1 s kazahstanskim Kairat Almatyem kod BiH premijerligaša Širokog Brijega, za koji su nastupili Dražen Bagarić, Dominik Kovačić, Bernardo Matić (cijeli susret), Mario Babić (do 57.), Toni Jović (do 79.) i Zvonimir Vukoja (od 79.). Latvijski RFS s 3:2 u gostima je iznenadio ljubljansku Olimpiju, pobjednički pogodak postigao je Tin Vukmanić u sudačkoj nadoknadi (ušao u 77.), za goste je cijeli susret igrao Slavko Blagojević, a kod Olimpije je od 63. zaigrao Ante Vukušić. G.R.
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike