Sport
NOGOMETAŠI NAŠKA-A DANAS ČEKAJU DINAMO II

Našičani zbog Zagrepčana ranije krenuli s pripremama za trećeligaško natjecanje
Objavljeno 13. srpnja, 2019.

Nogometaši NAŠK-a krenuli su s pripremama ranije nego što su to planirali. Razlog ranijeg okupljanja dolazak je uglednog gosta kojeg žele sačekati koliko-toliko uigrani. Ove subote u Našice dolazi momčad zagrebačkog Dinama. Naravno, ne prva Bjeličina postava, jer istoga dana udarne snage modrih igraju utakmicu Superkupa protiv Rijeke.

Trener/igrač, ujedno i kapetan našičke momčadi Mario Barišić, ovih dana radi s većinom igrača koji su iznijeli teret protekle sezone u Međužupanijskoj ligi i izborili ulazak među trećeligaše, a to su: Ivan Butković, Hrvoje Galinec, Josip Gašparić, Hrvoje Hečimović, David Janžek, Filip Kasapović, Renato Lukačić, Matej Mađaš, Robert Mikičić, Matko Mikola, Petar Mikšić, Branko Nikolić, Davor Pavlović, Tomislav Rukavina, Dino Smajo, Matej Šprem i Mihael Tomić.

Barišić je vodio momčad u posljednja četiri kola prošle sezone, a nakon što je izboren viši status, uprava mu je povjerila trenerski zadatak i u idućoj sezoni.

- U utorak je bila prozivka i krenuli smo s pripremama malo ranije, a razlog tomu je što nam u subotu dolazi GNK Dinamo II. Očekuje nas atraktivan suparnik koji se natječe u Drugoj HNL. Naš kapetan/trener na treninzima radi uglavnom s igračima koji su prošle sezone branili boje NAŠK-a, dok su Mato Grgić, Mateo Slivečko, Anto Kostreš i Sven Strakoš napustili klub. Nekoliko igrača još su pod upitnikom, a došli su nam Edi Vinogradac (Belišće) i Marin Vučemilović (Ankaran, Slovenija). Naravno želja je dovesti još nekoliko pojačanja - kaže ambiciozni predsjednik Ivan Keglević. Ovih dana s momčadi NAŠK-a trenira nekoliko stranaca, a predsjednik objašnjava o čemu je riječ.

- Menadžer Richard Sohe (Agencija IBS football managment), doveo je na probu šest igrača. Dečki su odradili nekoliko treninga nakon čega je naš trener odlučio da trojica ostanu na pripremama i pokušaju izboriti mjesto u sastavu. Zahvaljujući uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije, posebice srebru u Rusiji, mnogi nepoznati igrači iz Južne Amerike ili Afrike žele doći baš u Hrvatsku, gdje prvo idu u amaterske klubove kroz koje se pokušavaju probiti u poznatije i veće nogometne sredine - dodao je Keglević.

Prijateljska utakmica između NAŠK-a i Dinama II igra se u malo neuobičajeno vrijeme, točno u podne. Od sljedećeg tjedna NAŠK se vraća u svoj ritam treninga, a klub je dogovorio nekoliko prijateljskih utakmica, pa će Barišićeva momčad do početka sezone u trećoj HNL "istok" odmjeriti snage s Čepinom, Belišćem, Đurđenovcem, Mladosti iz Đakovačke Satnice, zatim će nastupiti na turniru u Orahovici, potom igrati u Kuševcu, pa na Liovićevom Memorijalu u Osijeku... S. Sobodić
Na probi je u našičkom ligašu i nekoliko stranaca koji pokušavaju izboriti ostanak u momčadi
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike