Sport
SLAVONSKI KLUB KAO STVOREN ZA ZADRANINA

Graševina i Promili zovu Grdovića
Objavljeno 13. srpnja, 2019.
Vetovo, naselje s manje od tisuću stanovnika, smješteno između planina Papuk i Krndija u Požeško-slavonskoj županiji, ponosi se svojim nogometnim klubom koji po novome nosi neobično ime - Graševina. Klub je postao Graševina, a njegovi navijači - Promili.

Nogometni klub zvao se Kamen Vetovo, no kako se njihovo mjesto nalazi nedaleko od Kutjeva, a taj je kraj vezan uz vinarstvo i proizvodnju kvalitetnih vina, odluka je pala kako treba promijeniti ime nogometnog kluba i on je postao Graševina, a onda slijedom toga vjerni navijači člana Druge Županijske lige su - Promili. S promjenom imena, dakako, došla je i promjena grba, i sada se unutar zlatnog štita nalaze lopta i grozd.

Nogometni klub u Vetovu osnovan je 1955. godine kao NK Sloboda Vetovo, a nakon nekog vremena ugašen je zbog preslabih uvjeta za rad.

Šesnaest godina kasnije klub je zaživio pod imenom Kamen i zadržao se sve do ovoga ljeta, kad kao Graševina kreće u borbu za pomak u viši razred iz Druge županijske nogometne lige.

A HNK Graševina i njegovi Promili imaju jednu posebnu želju, a to je da im himnu otpjeva, a tko drugi, nego Mladen Grdović.

- Čuli smo da voli graševinu, pa, evo, pozivamo ga da nam dođe otpjevati himnu - poručuju iz HNK Graševina.

Eto, u Slavoniji postoji klub koji je baš po mjeri poznatog ljubitelja vina iz Zadra. I. Li.
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike