Sport
SVJETSKI VESLAČKI KUP

Sinkovići i Martin prvi kroz cilj u Rotterdamu
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Rotterdam je domaćin trećeg ovogodišnjeg natjecanja veslačkog Svjetskog kupa, a tamo je brojna hrvatska kolonija predvođena braćom Sinković i Damirom Martinom. U petak su na rasporedu bile kvalifikacije, a najbolja hrvatska trojka bez većih teškoća riješila je prvi izazov.

Valent i Martin Sinković uvjerljivom su pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojca bez kormilara, s vremenom 6:46.40 minuta, izborili mjesto u subotnjem polufinalu. Braća su zbog Valentove ozljede propustili drugu regatu SK-a u Poljskoj, no vratili su se u velikom stilu. U Rotterdamu su u kvalifikacijama bili prebrzi za konkurenciju, u cilj su došli s velikom prednošću pred drugoplasiranim Britancima Tomom Jeffreyjem i Morganom Boldingom (6:51.21), koji su također otišli u polufinale, dok su ostali mjesto u poluzavršnici tražili kroz repesaž.

U repesaž je morao i ženski hrvatski "dvojac bez", sestre Žana i Izabela Krakić, koje su osvojile posljednje, peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 8:06.98.

Na regatnu stazu u Rotterdamu, zbog vremenskih neprilika kasnije nego se očekivalo, izišao je i Damir Martin i u svom samcu i izborio izravni plasman u četvrtfinale. Martin je osvojio prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 7:23.03, što je bilo ukupno sedmo vrijeme kvalifikacija. Najbolji rezultat ostvario je Norvežanin Kjetil Borch koji je pobijedio u drugoj skupini s rezultatom 7:07.54. Luka Radonjić u lakom samcu nije se uspio izravno probiti u polufinale. On je u svojoj skupini bio četvrti s vremenom 7:41.47, a za polufinale je trebalo veslati pet sekundi brže. No, repesaž je još jedna šansa. Nisu uspjele izravno proći ni Bruna Milinović, Marcela Milošević te Ivana i Josipa Jurković. U ženskom četvercu zauzele su posljednje, šesto mjesto u skupini sa skromnim vremenom od 7:17.89 minuta. Za izravan plasman u finale trebalo je veslati 23 sekunde brže. I. Li.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike