Regija
POBOLJŠANJE USLUGA

Bolnici Virovitica prijenosni UZV i linearna sonda
Objavljeno 13. srpnja, 2019.
Sredstva za kupnju u akciji je prikupila Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije
VIROVITICA - Udruga Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije prikupila je sva potrebna sredstva za nabavu dugo očekivanog uređaja, ultrazvuka i linearne sonde, vrijednog 54.012,50 kuna, koji je nužan za ciljanu biopsiju karcinoma dojke te karcinoma ostalih organskih sustava.Dok se nekada nepokretni pacijent morao voziti do uređaja za ultrazvuk, sada se "uređaj vozi do pacijenta", olakšavajući samim time brigu i skrb za pacijente. Udruga Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije provela je humanitarnu akciju u povodu Dana narcisa "Cvijet za dan duže" koja je trajala od 22. ožujka do 19. lipnja. Ravnatelju Opće bolnice Virovitica Dinku Blaževiću donaciju je uručio predsjednik Lige protiv raka, dr. Miroslav Venus, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok. Uređaj je namijenjen Odjelu za patologiju i kliničku citologiju Opće bolnice Virovitica.

– Sredstva koja smo prikupili našom akcijom iskoristili smo za nabavu mobilnog ultrazvučnog aparata s pomoću kojeg će se obavljati punkcije određenih tumoroznih tvorbi na ljudskom tijelu, uključujući i eventualne promjene na dojci. S obzirom na to da znamo da je maligni proces na dojci na prvom mjestu po učestalosti malignih procesa u žena te da je donedavno bio i vodeći uzrok smrtnosti od malignih bolesti u žena, na Izvršnom odboru Lige protiv raka odlučili smo da bismo išli u humanitarnu akciju i skupljanje sredstava za nabavu upravo takvog uređaja. Posao u Općoj bolnici Virovitica s pomoću ovog uređaja bit će olakšan i korisnicima i stručnom osoblju koje će s njim raditi jer će uređaj biti moguće transportirati na sam odjel ako je riječ o ležećem pacijentu. Tako se pacijent neće morati dovoziti na Odjel citologije kako bi se obavili ultrazvuk i punkcija, nego će se uređaj transportirati do pacijenta – istaknuo je dr. Miroslav Venus.

– Zahvaljujem svim građanima i gospodarskim subjektima koji su svojim donacijama pridonijeli da se kupi ovaj hvalevrijedan uređaj koji će sigurno pomoći u liječenju svima onima koji su oboljeli. Osobito zahvaljujem Udruzi koja radi i na promicanju preventivnih aktivnosti i informiranju javnosti kako bi one osobe koje su potencijalni bolesnici na vrijeme obavile preglede, došle na liječenje i na kraju se i izliječile – rekao je župan Igor Andrović, u nadi da će se i dalje nastaviti ovakve humanitarne aktivnosti koje znatno pridonose zdravlju i liječenju ljudi.

Vladimir Grgurić
Iznimna im je važnost prenosivost
Na donaciji je zahvalio ravnatelj OB Virovitica Dinko Blažević istaknuvši specifičnost ovog uređaja, njegovu mobilnost. “Ono što je nama vrlo važno, uz više uređaja za ultrazvuk koje imamo u Općoj bolnici Virovitica, ovo je specifičan uređaj koji je prijenosan, što do sad nismo imali. Osim samog dijagnosticiranja vezanog uz bolesti dojke on će biti korišten i za druge dijagnostičke postupke vezane za punkciju, limfne čvorove i neke druge dijagnostičke postupke”, rekao je ravnatelj Blažević te dodao kako vjeruje da će se ova tradicionalna akcija Lige protiv raka nastaviti jer tako i mnogi gospodarski subjekti, ali i fizičke osobe mogu dati svoj doprinos poboljšanju pružanja zdravstvene zaštite na području županije.
Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike