Mozaik
ULTRA EUROPE NA STADIONU PARK MLADEŽI

Počela Ultra: Na novu lokaciju stane 10.000 više posjetitelja
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Na festivalu Ultra Europe, koji se u Splitu održava 12. do 14. srpnja, očekuju se posjetitelji iz 140 zemalja.


- Ove je godine festival Ultra Europe u Splitu na novoj lokaciji, to jest na stadionu Park mladeži, na prostoru koji je 15 tisuća četvornih metara veći od stadiona Poljud, na kojemu su bile dosadašnje Ultre, a na novoj lokaciji moći će smjestiti 55.000 posjetitelja, što znači 10.000 više nego na poljudskom stadionu - rekao je organizator festivala Joe Bašić novinarima prilikom obilaska i predstavljanja lokacije. Prema Bašićevim riječima očekuje se da će na Ultri u Splitu biti pet do šest tisuća posjetitelja na dan više nego prijašnjih godina. Dodao je da će nova pozornica biti dosad najveća postavljena u ovom dijelu Europe - široka gotovo 80 i visoka 16 metara. Bašić je rekao da su svagdje u svijetu ovakvi događaji, koji imaju svjetski karakter, ujedno i visokog sigurnosnog rizika.


- Od prvog dana i ovaj se događaj tako tretira, prisutne su sve sigurnosne službe iz Hrvatske i imamo s njima i s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) kontakt i siguran sam da će događaj biti kvalitetno organiziran - kazao je Bašić dodavši da je organizatorima bitno da se svi posjetitelji osjećaju sigurno. H
OSTAJE U HRVATSKOJ
Na pitanje novinara može li doći do raskidanja ugovora sa Splitom, gdje bi se festival trebao održavati do 2023., s obzirom na to da je Mallorca iz Španjolske zainteresirana za preuzimanje festivala, Bašić je odgovorio niječno.

- Ja sam jamac da će ovaj festival ostati u Hrvatskoj jer ga ne bih htio raditi nigdje izvan Hrvatske. Kao organizatori izravno smo stupili u kontakt sa stanarima i razgovarali s njima te smo im predstavili naše ciljeve i mogućnosti. Bit će buke, ali ovaj je projekt od prevelikog značenja i mislim da građani Splita moraju prepoznati da cijeli svijet želi ovaj festival, i svi oni koji to imaju u vidu, mogu se strpjeti i omogućiti da se ovaj festival prezentira u svijetu u korist svih građana Splita i Hrvatske - rekao je Bašić.
Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike