Učionica
VAŽNE INFORMACIJE VEZANE UZ RAD STUDENTSKOGA CENTRA U OSIJEKU TIJEKOM LJETA 2019.

Studentski servis radi uobičajeno, osiguran ljetni smještaj u sobama Novoga studentskog doma
Objavljeno 15. srpnja, 2019.

Već uobičajeno, kao i svake godine, od 16. srpnja do 1. rujna 2019., dakle tijekom ljetne akademske stanke, studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ostalim mogućim korisnicima nije dostupna većina sadržaja Studentskoga centra u Osijeku.

Naime, u navedenom razdoblju ne rade objekti prehrane, restorani, kantine i slastičarnica Studentskoga centra. To je razumljivo jer u navedenih mjesec i pol dana nema subvencionirane prehrane za studente. Kao i svakoga ljeta, vrijeme stanke i kolektivnoga godišnjeg odmora za radnike prehrane iskoristit će se za potrebne radove redovitoga održavanja i popravka postrojenja, uređaja i čišćenje ventilacije. Te zahtjevne radove, zbog velikoga posla svakodnevne pripreme velikoga broja obroka i protoka brojnih studenata, nije moguće raditi tijekom akademske godine pa je ta stanka u tom smislu dobro došla. Premda su objekti prehrane privremeno zatvoreni, a najveći broj zaposlenika na godišnjem odmoru, Studentski servis i Novi studentski dom radit će cijelo ljeto.

Radno vrijeme Studentskog servisa, zbog velikoga povećanja opsega posla tijekom ljeta, uobičajeno je kao i tijekom cijele godine: od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati, a za predaju dokumentacije i učlanjenje od 7 do 14 sati. Pozivamo studente i naše poslovne partnere da prate Facebookovu i internetsku stranicu Studentskoga servisa koje će i tijekom ljeta biti svakodnevno ažurirane i aktivne objavljenim oglasima i važnim obavijestima koje su bitne za rad Servisa, ali i drugim obavijestima vezanim uz početak rada u rujnu ili novìnama za iduću akademsku godinu. Službeni „ljetni ulaz“ u Studentski centar, dakle i u Studentski servis, bit će s južne strane zgrade, uz Eurodom. O tome će studenti biti obaviješteni i usmjereni pisanim obavijestima.

Tijekom srpnja, kolovoza i rujna za studente koji ostaju u Osijeku organiziran je ljetni smještaj u studentskom domu. Ovoga ljeta, za razliku od prošle godine, ljetni je smještaj organiziran u Novom studentskom domu u sveučilišnom kampusu. Cijena je smještaja 700 kuna plus PDV za mjesec dana, odnosno 350 kuna plus PDV za pola mjeseca. U Dom se može useliti odmah po prijavi i nije uvjet da su zainteresirani studenti bili tamo smješteni tijekom akademske godine. Dodatne obavijesti mogu se dobiti u Službi smještaja u Novom domu od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati. Nakon 15 sati te subotom i nedjeljom obavijesti se mogu dobiti i na recepciji Doma.
Tomislav Levak
Natječaj za smještaj u domovima i subvenciju privatnoga smještaja

Dana 1. srpnja 2019. na internetskoj stranici Studentskoga centra u Osijeku obavljen je natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima u Osijeku i subvenciju privatnoga smještaja za akademsku godinu 2019./2020. Zainteresirani studenti u natječaju mogu vidjeti uvjete, način i rokove za prijavu kao i datume objave rezultata natječaja, ali i način i rok za isticanje prigovora na rezultate natječaja. Prijave se podnose do 23. srpnja 2019.
ZA IZDAVANJE UGOVORA STUDENTI SE MOGU KORISTITI MREŽNIM SERVISOM

Početak je ljeta, velike su gužve i dugo čekanje na šalteru Studentskoga servisa. Stoga se pozivaju studenti da se koriste mrežnim servisom, odnosno internetskim servisom koji omogućuje izdavanje/preuzimanje ugovora bez dolaska u Studentski servis – za vrijeme radnoga vremena, izvan radnoga vremena, vikendom, blagdanom ili noću, od kuće ili poslodavca. Postupak je izdavanja vrlo jednostavan. Studenti trebaju kliknuti na poveznicu i pratiti naputke. Po unosu svih potrebnih podataka dobije se prikaz ugovora u PDF formatu u trima istovjetnim primjercima koji se trebaju ispisati, a dalje se postupa jednako kao da je student ugovor podigao na šalteru Studentskoga servisa. Važno je naglasiti kako se ugovori ne moraju ispisivati u boji. Poveznica: http://www.stucos.unios.hr/?page_id=1297 (logiranje/prijava studenata preko AAI@EduHr elektroničkoga identiteta).
Možda ste propustili...

LEON JEĐUD PREDSJEDNIK STUDENTSKOGA ZBORA MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

„Izmjenama studijskoga programa povećat će se kompetentnost liječnika“

IZV. PROF. DR. SC. MATO DRENJANČEVIĆ, PRODEKAN ZA RAZVOJ POKUŠALIŠTA I TRANSFER TEHNOLOGIJA FAKULTETA AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK TE SUDIONIK ORGANIZACIJE EUROPSKE NOĆI ISTRAŽIVAČA 2019. U OSIJEKU

Europska noć istraživača treba osvijestiti šire društvene slojeve o važnosti ulaganja u znanost i znanstveni rad

LIDIJA GETTO, PROF. UNIV. SPEC., ČLANICA UREDNIŠTVA SVEUČILIŠNOGA GLASNIKA:

„Izvrsna platforma za predstavljanje brojnih aktivnosti iz područja međunarodne suradnje“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MALI JUBILEJ SLUŽBENOGA MJESEČNOG GLASILA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Sveučilišni glasnik slavi objavu 50. broja

2

ODJEL ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Produciraju vrhunske znanstvenike i stručnjake u području prirodnih znanosti, polju biologije

3

REALIZIRAN PROJEKT SREDIŠNJEGA DRŽAVNOG UREDA ZA HRVATE IZVAN HRVATSKE

Ukupno 33 polaznika Ljetne škole Domovina iz šest zemalja svijeta posjetili Osijek i Sveučilište