Učionica
VAŽNE INFORMACIJE VEZANE UZ RAD STUDENTSKOGA CENTRA U OSIJEKU TIJEKOM LJETA 2019.

Studentski servis radi uobičajeno, osiguran ljetni smještaj u sobama Novoga studentskog doma
Objavljeno 15. srpnja, 2019.

Već uobičajeno, kao i svake godine, od 16. srpnja do 1. rujna 2019., dakle tijekom ljetne akademske stanke, studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ostalim mogućim korisnicima nije dostupna većina sadržaja Studentskoga centra u Osijeku.

Naime, u navedenom razdoblju ne rade objekti prehrane, restorani, kantine i slastičarnica Studentskoga centra. To je razumljivo jer u navedenih mjesec i pol dana nema subvencionirane prehrane za studente. Kao i svakoga ljeta, vrijeme stanke i kolektivnoga godišnjeg odmora za radnike prehrane iskoristit će se za potrebne radove redovitoga održavanja i popravka postrojenja, uređaja i čišćenje ventilacije. Te zahtjevne radove, zbog velikoga posla svakodnevne pripreme velikoga broja obroka i protoka brojnih studenata, nije moguće raditi tijekom akademske godine pa je ta stanka u tom smislu dobro došla. Premda su objekti prehrane privremeno zatvoreni, a najveći broj zaposlenika na godišnjem odmoru, Studentski servis i Novi studentski dom radit će cijelo ljeto.

Radno vrijeme Studentskog servisa, zbog velikoga povećanja opsega posla tijekom ljeta, uobičajeno je kao i tijekom cijele godine: od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati, a za predaju dokumentacije i učlanjenje od 7 do 14 sati. Pozivamo studente i naše poslovne partnere da prate Facebookovu i internetsku stranicu Studentskoga servisa koje će i tijekom ljeta biti svakodnevno ažurirane i aktivne objavljenim oglasima i važnim obavijestima koje su bitne za rad Servisa, ali i drugim obavijestima vezanim uz početak rada u rujnu ili novìnama za iduću akademsku godinu. Službeni „ljetni ulaz“ u Studentski centar, dakle i u Studentski servis, bit će s južne strane zgrade, uz Eurodom. O tome će studenti biti obaviješteni i usmjereni pisanim obavijestima.

Tijekom srpnja, kolovoza i rujna za studente koji ostaju u Osijeku organiziran je ljetni smještaj u studentskom domu. Ovoga ljeta, za razliku od prošle godine, ljetni je smještaj organiziran u Novom studentskom domu u sveučilišnom kampusu. Cijena je smještaja 700 kuna plus PDV za mjesec dana, odnosno 350 kuna plus PDV za pola mjeseca. U Dom se može useliti odmah po prijavi i nije uvjet da su zainteresirani studenti bili tamo smješteni tijekom akademske godine. Dodatne obavijesti mogu se dobiti u Službi smještaja u Novom domu od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati. Nakon 15 sati te subotom i nedjeljom obavijesti se mogu dobiti i na recepciji Doma.
Tomislav Levak
Natječaj za smještaj u domovima i subvenciju privatnoga smještaja

Dana 1. srpnja 2019. na internetskoj stranici Studentskoga centra u Osijeku obavljen je natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima u Osijeku i subvenciju privatnoga smještaja za akademsku godinu 2019./2020. Zainteresirani studenti u natječaju mogu vidjeti uvjete, način i rokove za prijavu kao i datume objave rezultata natječaja, ali i način i rok za isticanje prigovora na rezultate natječaja. Prijave se podnose do 23. srpnja 2019.
ZA IZDAVANJE UGOVORA STUDENTI SE MOGU KORISTITI MREŽNIM SERVISOM

Početak je ljeta, velike su gužve i dugo čekanje na šalteru Studentskoga servisa. Stoga se pozivaju studenti da se koriste mrežnim servisom, odnosno internetskim servisom koji omogućuje izdavanje/preuzimanje ugovora bez dolaska u Studentski servis – za vrijeme radnoga vremena, izvan radnoga vremena, vikendom, blagdanom ili noću, od kuće ili poslodavca. Postupak je izdavanja vrlo jednostavan. Studenti trebaju kliknuti na poveznicu i pratiti naputke. Po unosu svih potrebnih podataka dobije se prikaz ugovora u PDF formatu u trima istovjetnim primjercima koji se trebaju ispisati, a dalje se postupa jednako kao da je student ugovor podigao na šalteru Studentskoga servisa. Važno je naglasiti kako se ugovori ne moraju ispisivati u boji. Poveznica: http://www.stucos.unios.hr/?page_id=1297 (logiranje/prijava studenata preko AAI@EduHr elektroničkoga identiteta).
Možda ste propustili...