Učionica
ARIJAN VOLDIN PREDSJEDNIK STUDENTSKOGA ZBORA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO OSIJEK

„Uz uobičajene oblike nastave studenti stječu i dodatne kompetencije za tržište rada“
Objavljeno 15. srpnja, 2019.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek jedna je od najnovijih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a bavi se različitim medicinskim područjima kao što su fizioterapija, sestrinstvo, dentalna higijena i dentalna medicina.

Iako su u pitanju različiti studiji, svima je zajedničko obavljanje studentske prakse već od prve godine studija što uvelike pruža prednost našim studentima pri završetku studija, odnosno pri stupanju na tržište rada koje je danas vrlo kompetitivno. Uz studentsku praksu većina se kolegija sastoji od velikog broja vježbi na kojima uz pomoć nastavnoga osoblja studenti imaju mogućnost primijeniti znanje stečeno na predavanjima i seminarima. Osim stjecanja praktičnih znanja iz navedenih medicinskih područja, naglasak je i na teorijskom znanju koje prenosi visokokvalificirano osoblje. Dodatne kompetencije za tržište rada, uz uobičajene oblike nastave, studenti mogu steći na mnogim predavanjima gostujućih nastavnika te edukacijama različitih proizvođača medicinske i dentalne opreme koje uvelike pomažu našim studentima da budu ukorak s razvitkom tržišta.

Također, pri pojavi nekih drugih nejasnoća ili problema moguće je organizirati konzultacije u dogovoru s vrlo pristupačnim nastavnim osobljem.

Studentski zbor Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek upravo priprema projekt studentskoga mentorstva „Budi KoLega“ za koji vjerujemo da će uvelike olakšati prilagodbu mlađih studenata, poglavito brucoša, na nove izazove koje studiranje nosi. Veće nejasnoće i nesuglasice studenti mogu riješiti u suradnji s našim Studentskim zborom i/ili studentskim pravobraniteljem.

Općenito, medicinske znanosti slove kao jedno od stresnijih i zahtjevnijih područja studiranja te se naši studenti mogu i opustiti na različitim izvannastavnim aktivnostima putem Udruge studenata sestrinstva ili uključivanjem u Sportsku udrugu FDMZOS. Navedena udruga organizira put na Humanijadu – međunarodni športsko-edukacijski susret biomedicinskih fakulteta na kojem športaši i nešportaši imaju priliku steći nova poznanstva i iskustva na najpopularnijim turističkim lokacijama u Hrvatskoj i okolici.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...