Učionica
KRAJEM SVIBNJA 2019. ORGANIZIRAN PRVI EDUKATIVNO-ZABAVNI DOGAĐAJ NOĆ FFOS-A

Filozofski fakultet Osijek predstavljen među srednjoškolcima i na regionalnoj razini
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Dana 30. svibnja 2019. na Filozofskom fakultetu Osijek održana je prva Noć FFOS-a u sklopu proslave Dana Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Noć FFOS-a oblikovana je kao edukativno-zabavni događaj čiji je cilj bio promidžba Filozofskoga fakulteta kao jedne od najstarijih osječkih visokoškolskih obrazovnih ustanova i sastavnica Sveučilišta u Osijeku (ove je godine Fakultet proslavio 58. rođendan), u prvome redu među populacijom srednjoškolskih učenika, ali i u lokalnoj zajednici te na regionalnoj razini. Večer je bila ispunjena programima koji su privukli brojne studente i maturante među kojima je bilo natjecanje u najsporijoj vožnji biciklom (aktivnost je organizirao prof. Željko Beissmann), predavanje o poljskom jeziku i kulturi (lektorice Joanne Michte), pub kviz za srednjoškolce, miniturnir u kartaškoj igri belot te šahu, razgovor s književnicom prof. dr. sc. Jasnom Horvat o romanu „Osvojski“ te igra s pjevanjem i nazdravljanjem pod nazivom „Noćni kabinet Eugena od Savoje“ u režiji prorektora za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Osijeku prof. dr. art. Roberta Raponje, a u izvedbi mladoga glumca Filipa Severa i uz glazbenu pratnju Luke Gotovca. Na kraju večeri upriličen je soirée – druženje uz glazbu i vino za uzvanike i posjetitelje te studentska zabava.

Noć FFOS-a poduprli su brojni sponzori i partneri Fakulteta: Sveučilište u Osijeku, Grad Osijek, Županija osječko-baranjska, Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, Andizet – institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji, HNK Osijek, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, tvrtka Čarobni tim, Iločka vinarija, restoran Karaka, restoran Darocz, Knjižara Nova, Adriatic osiguranje, Osječki taxi, Plesni studio D&D, tvrtka Krešendo, izdavačka kuća Ljevak i cvjećarnica Fantazija. U organizaciju su se uključili i brojni studenti volonteri, Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku (učenici i nastavnik Matija Zorić) te Medicinska škola Osijek koju je predstavljala dr. sc. Marina Pilj Tomić sa svojim učenicima.
Tomislav Levak
Suradnja s Filozofskim fakultetom i Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli

Prva Noć FFOS-a bila je obilježena i potpisivanjem aneksa Ugovora o suradnji između Filozofskoga fakulteta Osijek i pulskoga Filozofskoga fakulteta te Sveučilišta Jurja Dobrile. Aneks se odnosi na suradnju na poslijediplomskim sveučilišnim studijima iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti s naglaskom na znanstveno polje filologije.
Možda ste propustili...