Učionica
NA KATOLIČKOM BOGOSLOVNOM FAKULTETU U ĐAKOVU ODRŽANA VEČER STVARALAŠTVA STUDENATA

Uručene nagrade Studentskoga zbora istaknutim nastavnicima i studentima
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Dana 7. lipnja 2019. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održana je 17. Večer stvaralaštva. Tim događajem studenti žele pokazati svoje skrivene talente kao i ono što rade kada nisu zauzeti studiranjem i studijskim obvezama.

Dekan izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić pozdravio je sve nazočne, pročitao „Baladu o Gospinim pčelama“ te studiranje sročio u jednu rečenicu: „Ako želimo drugim ljudima pokazati i dati da kušaju naš med, moramo biti marljivi kao pčele.“ Nakon dekana kratak pozdravni govor održala je studentica Kristina Aščić, zamjenica predsjednika Studentskoga zbora KBF-a.

Program je započeo pjesništvom. Studentica pete godine filozofsko-teološkoga studija Martina Peunić izvela je svoje tri pjesme – „Male noćne misli“, „Sanjar“ i „Vječna je ljubav“. Potom je student četvrte godine Marijo Žunić izveo monolog „Tko si ti?“, a Bruno Diklić, student četvrte godine i glavni urednik, predstavio je novo izdanje studentskoga časopisa „Teofil“. Dramska se skupina predstavila igrokazom „Ubojstvo u ljetnikovcu Barnagor“ nakon čega je uslijedio filmski isječak sa studijskoga putovanja u Rim autora studenta Marija Žunića.

Pri završetku programa dodijeljene su nagrade Studentskoga zbora nastavnicima i studentima. Nagradu za najbolje profesore dobili su doc. dr. sc. Boris Vulić te dr. sc. Tomislav Đukez, a za najaktivnije profesore dr. sc. Stanislav Šota i doc. dr. sc. s. Silvana Fužinato. Nagrada za najbolje djelatnike pripala je Lidiji Drmić i Mariju Kovaču, a za najaktivnije studente u izvannastavnim aktivnostima Ivani Žavcar i Mauriziju Rezi. Nagradu za aktivnost u karitativnoj skupini KBF-a dobile su Antonia Kristić, Melani Markutović te Kristina Gilja. Nagrada za aktivnosti u mješovitom pjevačkom zboru dodijeljena je Miji Varoščić i Robertu Erku. Nagradu za izvannastavnu aktivnost „studentski časopis“ dobili su Bruno Diklić i Slađana Bradarić, a za dramsku skupinu Luka Erić i Antun Nikolić. Nagrada za rad na KBF TV-u uručena je Đuri Bićaniću i Brigiti Kukuruzović. Nakon dodjele nagrada za kraj je uslijedila točka iznenađenja koju je izvela studentica četvrte godine Ana Bošković, uz pratnju Ivane Karlušić, otpjevavši pjesme „Male stvari“ i „Stand by me“.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike