Sport
AKCIJA “ZDRAVKO JE KRENUO”

Zabavna sportska avantura na osječkim Gradskim bazenima
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Na bazenima se plesala zumba, vježbao aqua fitness, dok su najmlađi uživali u igricama

Sveprisutni Zdravko, projekt Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek, koji promovira rekreaciju i zdrav život, a namijenjen je građanima svih generacija, jučer je u najvećoj mjeri bio rezerviran za klince. Tako je 50-ak mališana iz Ljetnog sportskog kampa Srednjika, koji tradicionalno organizira Školski športski savez grada Osijeka, imalo priliku zabaviti se nizom zanimljivih igara na Gradskim bazenima.

Za ilustraciju, formirani u četiri gusjenice, klinci su morali dodavati čašu punu vode prvome iza sebe dok ne dođe do onog posljednjeg u redu, koji bi vodu, ako je u čaši išta ostalo, izlio u veliku posudu. Pobjednik je bila ona ekipa koja je na taj način skupila najviše vode. Zatim su skupljali balončiće razbacane po velikom bazenu, jedan po jedan, sve dok onaj posljednji ne pokupi zadnji balon i ubaci ga u posudu. Pobjednici su, pogađate, bili oni koji su prvi skupili sve balone. Bio je tu još igara, no ono što je najvažnije, djeca su se dobro zabavila na jedan, uvjetno rečeno, arhaičan način, daleko od pametnih telefona i računala, družeći se uz zabavne igre na otvorenome, ovom prilikom u vodi.

Nakon igara na red je došla zumba, još jedan zabavan oblik rekreacije, a sve uz odlično ozvučenje DJ-a i puno vodenih rekvizita. Bilo je tu, naravno, i neizostavni aqua fitness, zbog otpora koji stvara voda iznimno učinkovit oblik tjelovježbe. Sve u svemu, Zdravko je još jednom priredio sjajnu sportsku zabavu.

Ivan Alilović
Najčitanije iz rubrike