Sport
ODIGRANE SVE PRVE UTAKMICE 1. PRETKOLA LIGE PRVAKA

Dinamo se spremao za Moldaviju, ali će najvjerojatnije ići u Gruziju
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Odigrane su i preostale prve utakmice 1. pretkola Lige prvaka, a i drugog dana kvalifikacija uspješnije su bile gostujuće momčadi. Od osam utakmica odigranih u srijedu, samo je Ferencvaros uspio slaviti na svom terenu, no ne s prednošću (2:1) koja bi mu garantirala miran uzvrat protiv Ludogoretsa.

Nekako najviše pozornosti privukao je dvoboj u Tiraspolu između Šerifa i Saburtala, prvenstveno zato što će pobjednik tog ogleda biti suparnik zagrebačkom Dinamu u 2. pretkolu. Utakmica je neočekivano završila uvjerljivim slavljem gruzijskog prvaka, debitanta u Europi, koji je s 3:0 "pregazio" momčad koju vodi bivši trener NK-a Osijek Zoran Zekić te igra "kolonija" hrvatskih nogometaša, među kojima i dvojica nekadašnjih članova "bijelo-plavih" Zvonimir Mikulić i Gabrijel Boban. Obojica su odigrala cijeli susret dok je Antun Palić odradio prvo poluvrijeme, a Mateo Mužek ostao na klupi gledajući poraz koji je moldavskog prvaka praktički izgurao iz nastavka kvalifikacija u Ligi prvaka te ga vrlo izvjesno usmjerio prema Europskoj ligi. Gruzijci su poveli udarcem glavom Rolovića u 30. minuti, a sve riješili u pet minuta sredinom nastavka. Prvo je Kokhreidze (67) sjajnim pogotkom s 25 metara svladao nemoćnog Mikulića da bi konačni rezultat postavio Kakubava (71). Nakon uspješnog kročenja nacionalnim prvenstvom i Kupom Zekić je doživio prvi poraz na klupi Šerifa, zbog kojeg gotovo sigurno neće izboriti novi ogled s hrvatskim prvakom.

- Čestitam Saburtalu na pobjedi, zaslužili su je. Mi nismo uspjeli u svom naumu, nismo držali loptu, a ni igra bez nje nije funkcionirala, nije bilo nikakve kontrole. Dobro smo se pripremili, izanalizirali sve, jer smo znali da je Saburtalo dobra momčad. Ali generalno ocjenjujući ništa nije funkcioniralo kako smo zamislili, pa ni u obrani. Pritiskali su nas visoko s tri igrača, na što smo upozorili naše igrače. Kasnili smo na svaku loptu, a i prema naprijed je bilo slično. Nismo stvarali pritisak, premalo smo napadali i od svega što smo planirali nismo napravili gotovo ništa - razočaran je bio Zekić nakon uvjerljivog poraza od Gruzijaca.

Poput Gruzijaca, prolazak je s gostujućih 3:0 praktički osigurao i Maribor, za kojeg je prvi pogodak u pobjedi kod islandskog Valura zabio Špiro Peričić, koji je za slovenskog prvaka odigrao cijeli susret. Punu minutažu imao je i Tomislav Šarić u remiju Rige kod Dundalka, kao i Marin Ljubičić u remiju Slovana sa Sutjeskom, za koju je Kojašević u sudačkoj nadoknadi pravim eurogolom postigao prvi europski pogodak nikšićkog kluba nakon pet utakmice “suše”. Filip Ozobić igrao je do 85. minute u 1:1 remiju Qarabaga kod Partizanija, koji je bez pobjede već 16. europsku utakmicu uzastopno. G. Roguljić

Goran Roguljić
Rezultati 1. pretkola Lige prvaka
Partizani - Qarabag 0:0, BATE Borisov - Piast Gliwice 1:1 (Dragun 64; Parzyszek 36), Šerif - Saburtalo 0:3 (Rolović 30, Kokhreidze 67, Kakubava 71), Ferencvaros - Ludogorets 2:1 (Nguen 6, Zubkov 65; Swierczok 31), Slovan - Sutjeska 1:1 (Šporar 82; Kojašević 90+5), Dundalk - Riga 0:0, Linfield - Rosenborg 0:2 (Jensen 22, Soderlund 69), Valur - Maribor 0:3 (Peričić 43, Hotić 60, Kronaveter 86-11m). Uzvratne utakmice igraju se 16. i 17. srpnja.
Zoran Zekić

trener Šerifa

- Općenito, ništa nije funkcioniralo kako smo zamislili, pa tako ni u obrani. Kasnili smo na gotovo svaku loptu, a i prema naprijed je bilo slično. Nismo stvarali pritisak, nismo napadali, i od svega što smo planirali nismo napravili gotovo ništa.
Najčitanije iz rubrike