Sport
TENISKI KLASIK U POLUFINALU WIMBLEDONA

Federer je kralj All England Cluba
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Nevjerojatni Švicarac na wimledonskoj travi ima sto pobjeda, ali na tome ne misli stati

Vezani članci

TENISKI KLASIK U POLUFINALU WIMBLEDONA

Nadal je spreman ponoviti veliku 2008.

Malo više od mjesec dana i polufinala Roland Garrosa, na redu je novi teniski klasik - Roger Federer protiv Rafaela Nadala. Dva ponajbolja igrača u povijesti tenisa danas oko 17 sati 40. će put igrati jedan protiv drugoga. Obračun je zakazan na travi All England Cluba, a ulog je plasman u finale.

Iako je Novak Đoković svjetski broj jedan, pravi teniski klasik je sudar veličanstvenog Švicarca i nevjerojatnog Španjolca, a u današnje vrijeme svaki njihov meč vrlo je poseban jer s obzirom na godine, posebice Federera (8. kolovoza će proslaviti 38. rođendan), uvijek može biti i posljednji.

- Uzbuđen sam zbog ovog susreta, zbog prilike da igramo jedan protiv drugoga. Prilika je sve manje, mnogi su već govorili "nikad više", a mi smo još uvijek ovdje - kaže Roger Federer, neokrunjeni kralj All England Cluba, vladar svete trave, koju je kroz godine pretvorio u "vlastito dvorište". Čak je osam puta u Wimbledonu podizao pobjednički pokal, a danas 13. put igra polufinale londonskog Grand Slama. Polufinale protiv najvećeg rivala.

- Sve što se događalo tijekom ovogodišnjeg Wimbledona, ili prije toga, danas je potpuno nevažno. Koga briga kako sam dosad igrao ako ovoga petka ne bude dobro. Nadam se ću odigrati svoj najbolji tenis pa ćemo vidjeti kako će završiti. Zar trebam nešto reći o Nadalu, svi znamo tko je i kako igra. Znam samo da će biti užasno teško jer Rafa je igrač koji može bilo koga pobijediti i na bilo kojoj podlozi. On je izvrstan na zemlji, ali on je izvrstan gdje god igra - kazao je Federer o najvećem rivalu.

Današnji meč ujedno je i njihov prvi sudar u Wimbledonu nakon onog mitskog finala iz 2008. godine, za koji mnogi tvrde "bolje od toga u tenisu nema." John McEnroe, koji je u Londonu odigrao puno velikih susreta, kaže kako je te 2009. u finalu odigran "najveći teniski meč ikada", a i toliko godina poslije susreti Nadala i Federera vrhunac su tenisa i rivalstva. Tada je slavio Španjolac i uzeo prvi od svoja dva londonska pokala.

Nadal je najveći na zemlji Roland Garrosa, ali u Wimbledonu nitko nije ravan nevjerojatnom Federeru, koji je trijumfom u četvrtfinalu protiv Japanca Nishikorija upisao okruglu stotu pobjedu na londosnkom Grand Slamu. Na tome ne misli stati. Cilj je danas ostvariti 101., pa onda u nedjelju i 102. Dva je meča udaljen od devetog naslova u All England Clubu, odavno je ušao u legendu i postao besmrtan, no čovjek koji u kolekciji ima nevjerojatnih 20 Grand Slam naslova još uvijek je gladan pobjeda i novih izazova. Bilo je dana kada su ga otpisivali i slali u mirovinu, no Roger je još uvijek moćan i jak. Rafa je veliki izazov, ali zna se tko je kralj Wimbledona.

Ivana Liović
Nadal i Federer su na Grand Slamovima četiri puta igrali u polufinalima i sva četiri meča je dobio Španjolac
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike