Regija
POČELA GRADNJA OBJEKTA UZ KAJAK-KLUB

Hostel u Belišću spojit će turizam i očuvanje prirode
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
BELIŠĆE - Na lokaciji neposredno uz Kajak-klub Belišće proteklih je dana započela gradnja hostela u Belišću – prvog hostela na području Valpovštine.
Kako su nas izvijestili iz Grada Belišća, riječ je o objektu koji se radi u sklopu projekta "Zelene staze Dunava i Drave", a koji se financira iz poziva "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine", u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Nositelj je projekta Općina Erdut, a partneri na projektu su Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Javna ustanova agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica općine Erdut i Kajak-kanu klub "Aljmaš".


Također, projekt je od velike važnosti za Grad Belišće kako u turizmu tako i u kulturnom i sportskom području te promicanju svijesti o vrijednosti i važnosti čuvanja prirodne baštine, posebno bogatstva Drave. Ukupna vrijednost projekta je 17,2 milijuna kuna, od čega vrijednost za Grad Belišće iznosi 7,5 milijuna kuna te je s 85 posto sufinanciran sredstvima Europske unije.


Osim gradnje hostela, predviđeno je i uređenje ekološko-edukativne staze - šetnice od hostela do odmorišta "Drava" u Bistrincima u dužini od 2,3 kilometra, kao i uređenje samog Odmorišta te uređenje kajakaškog veslališta (bazena) "Matija Ljubek".


Valja podsjetiti da je projekt očuvanja prirodne baštine i jačanja turističkih kapaciteta počeo 20. srpnja prošle godine i trajat će do 30. rujna 2020., a njegova svrha je stvoriti okvire za revitalizaciju područja turističkim razvojem koji se temelji na prirodnoj baštini što će donijeti socijalne, ekonomske i ekološke dobrobiti lokalnom stanovništvu i zajednici.
U Gradu naglašavaju i kako je ovaj projekt od velike važnosti za Grad Belišće kako u turizmu tako i u kulturnom i sportskom području te promicanju svijesti o značaju i važnosti čuvanja prirodne baštine na području Grada, a posebno bogatstva rijeke Drave i mogućnosti koje se tu otvaraju u razvoju turizma utemeljenog na aktivnostima kao što su bicikliranje, veslanje, promatranje ptica, kampiranje... L.Aničić
Gradska uprava Belišća

"Održivim korištenjem prirodne baštine i povećanjem privlačnosti područja različitim projektnim aktivnostima omogućit će se rješavanje problema nedostatnosti turističke ponude"
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike