Regija
INICIJATIVA ZA UREĐENJE MINIPARKA

Neiskorištenom prostoru dati urbane sadržaje i namjenu
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
ŽUPANJA - Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Županje Ivica Šarić na posljednjoj sjednici inicirao je uređenje neiskorištene površine koja se prostire između stambenih zgrada u Ulici Aleje Matice hrvatske, Osnovne škole Ivana Kozarca i Dječjeg vrtića Maslačak. Pojasnio je kako smatra da bi tom prostoru, koji bi se mogao preurediti u svojevrsni minipark, trebalo dati urbane sadržaje, urediti staze, postaviti rasvjetu, klupe i staviti ga u funkciju. Uvjeren je da bi ga građani koristili jer u tom dijelu grada je svakodnevno, ponajprije radnim danom, velika frekvencija prolaznika. Osim osnovne škole i sportske dvorane, u neposrednoj blizini nalazi se Centar za socijalnu skrb, Crveni križ, Dom zdravlja Županja, kojemu gravitira velik broj pacijenata iz županjske, ali i susjedne bosanske Posavine, a ondje je smještena i državna ljekarna. Posebice u prijepodnevnim satima prolaze brojni ljudi koji bi ondje, dok obavljaju poslove, mogli svratiti, malo sjesti i odmoriti se. Napomenuo je i da će biti puno bolje i kada taj prostor bude osvijetljen. A samim tim će i taj dio grada biti ljepši i uređeniji.


Odgovarajući na prijedlog vijećnika Ivice Šarića, gradonačelnik Davor Miličević kazao je da sa Zavodom za prostorno planiranje treba provjeriti i razmotriti tehničke mogućnosti izmjene prostornog plana i provjeriti što bi se ondje moglo napraviti. Složio se s prijedlogom vijećnika da bi se taj prostor trebao urediti i dobiti primjerene sadržaje s funkcionalnom namjenom.
- Mi smo ondje pomogli oko gradnje dječjeg, odnosno košarkaškog igrališta, uređenja skateparka, ti su dijelovi osvijetljeni. Kontaktirat ćemo struku i vidjeti kakve su nam mogućnosti za uređenje i privođenje toga prostora nekakvoj svrsi – zaključio je. M.L.O.
Možda ste propustili...

JOŠ TRAJE POVRAT KONFISCIRANE IMOVINE

Tražen je povrat kazališne zgrade i - crkve na Meraji

TEHNIČKOJ ŠKOLI I TREĆA ROBOTSKA RUKA

Vinkovačka škola želi biti centar robotike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RONIOCI I RIBIČI - EKOAKCIJA NA BAJERU

Ronioci s dna bajera vadili olupine auta

2

PRI KRAJU OBNOVA CRKVE APOSTOLA SV. PETRA I PAVLA U KUĆANCIMA

Posveta na dan proslave 800 godina Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj

3

ZANIMLJIVOST O PUTU KOJIM OVIH DANA MNOGI HODOČASTE

Današnji Drava bike tour do Svetišta svete Ane bio je utaban još u 18. stoljeću