Osijek
NATJEČAJ MUP-A

Prijavite se za posao policajca!
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini. Planiran je upis ukupno 750 polaznika/polaznica u program koji će započeti 9. rujna. Nakon završetka programa primat će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova, točnije u policijske uprave, odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije, sukladno potrebama službe.

Na natječaj se mogu javiti državljani/državljanke RH, i to sa završenom srednjom školom u četverogodišnjem trajanju, mlađi od 28 godina na dan 9. rujna 2019. te oni koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, kao i propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti. Također, budući kandidati moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe te ne smiju biti članovi političke stranke.

Onaj tko se želi prijaviti na natječaj, s potrebnom dokumentacijom može do 31. srpnja 2019. podnijeti prijavu na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale, Zagreb, Ulica grada Vukovara 33, s naznakom "za natječaj".

Može se pretpostaviti da će doći do izmjene natječaja jer je u Narodnim novinama (66/2019) izišao Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji, gdje u čl. 10 stoji da će se za policajca moći upisivati i osobe sa završenom trogodišnjom srednjom školom.

Podsjetimo i da je Ministarstvo unutarnjih poslova, a kako bi zainteresirali što veći broj mladih za prijavu na ovaj natječaj, održalo Dan otvorenih vrata još prije tri mjeseca. Dani otvorenih vrata održani su u suradnji s PU osječko-baranjskom, Policijskom školom "Josip Jović" te Policijskom akademijom. Ondje su zainteresirani i to na improviziranom poligonu mogli provjeriti i razinu vlastitih tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su im potrebne za upis u policijsku školu. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike