Mozaik
NA PULSKOM FILMSKOM FESTIVALU

"OLIVERovih 70", premijera filma o Dragojeviću
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Dokumentarni film o glazbenoj legendi Oliveru Dragojeviću "OLIVERovih 70 - Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu" premijerno će biti prikazan 21. srpnja, u pulskoj Areni, u sklopu 66. Pulskog filmskog festivala, a uoči prve godišnjice smrti tog istaknutog hrvatskog glazbenika. Redatelji filma su Branko Drakulić i Lea Dekleva, a film je nastao iz materijala snimljenih uoči i tijekom slavljeničkog koncerta u Zagrebu "OLIVERovih 70" sa zagrebačkom filharmonijom, doznaje se iz Pula Film Festivala. Kroz film publiku vodi sam Oliver uz njegov dosad najintimniji intervju, a njegovi suradnici približit će gledatelju skromnog i jedinstvenog, te upravo zbog toga velikog Olivera.


- Drago mi je da sam u životu imao priliku surađivati s Oliverom, žao mi je što nismo uspjeli napraviti više, pogotovo koncerte u Splitu kojima se uistinu veselio. Pregledajući snimke, shvatili smo da je i to malo materijala što imamo dragocjeno, te da bismo to trebali prikazati Oliverovoj publici - kaže producent filma Neno Drobnjak.
Dokumentarni film "OLIVERovih 70" premijerno će biti prikazan u sklopu programa Pula Film Festivala uoči prve godišnjice smrti tog istaknutog umjetnika, i to u subotu, 20. srpnja nakon svečanosti dodjele nagrada. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IMAO DVA KILOGRAMA VIŠKA

Kaznili ga jer je debelog
mačka unio u zrakoplov

2

SA STILISTICOM ALMOM PREMERL ZOKO

Modna revija majki i kćeri održana u Osijeku

3

PREMIJERA DOKUMENTARCA ANDREJA KOROVLJEVA

“Tusta” je stigao u Osijek