TvObzor
HRT

Izravni prijenos otvorenja Pulskog filmskog festivala
Objavljeno 12. srpnja, 2019.

Hrvatska radiotelevizija u subotu,13. srpnja na Prvom programu izravno prenosi Svečano otvorenje Pulskog filmskog festivala. Prošlo je 66 godina od 1954. godine, kada je Marijan Rotar u Vespazijanovoj areni pokrenuo filmski festival koji se uz uspone i padove uspio održati sve do danas, pa je postao najdugovječniji nacionalni filmski festival na svijetu. Na otvorenju ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala predstavit će se ekipa najiščekivanijeg hrvatskog filma posljednjih godina - “Generala” redatelja Antuna Vrdoljaka, s Goranom Višnjićem u ulozi Ante Gotovine.

Tijekom osam festivalskih dana publika će u Areni moći pogledati osam novih hrvatskih filmova, a poslije njih slijedi “Popularni program” u kojem ih u Areni čekaju strani filmski hitovi. Osim njih, u Puli će biti prikazan i velik broj kratkih filmova, bogat međunarodni program, novi festivalski program “Kontrapunkt” namijenjen ostvarenjima koja unose novu estetiku u hrvatski film, te filmovi za mlade.

Kroz program otvaranja 66. Pulskog filmskog festivala vodit će vas Duško Ćurlić i Ivan Vukušić. Redateljica prijenosa je Mirena Stijačić, a urednica Koraljka Kirinčić. Prijenos Svečanog otvorenja Pulskog filmskog festivala gledajte u subotu, 13. srpnja na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u 21 sat i 45 minuta.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

VIROZNI TJEDAN PRED MALIM EKRANIMA

Velika pošast podnošljivih televizijskih proizvoda

NOVI ALBUM REGINE CARTER NAMJERNO JE OBJAVLJEN UOČI PREDSJEDNIČKIH IZBORA

U potrazi za skladom