Sport
WIMBLEDON

U borbi za naslov velika teniska trojka te Španjolac Agut
Objavljeno 11. srpnja, 2019.

Velika teniska trojka juri dalje bez ikakvih smetnji i zaustavljanja. Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer u polufinalu su Wimbledona, ove godine četvrti član uglednog društva u završnici londonskog Grand Slama je i Španjolac Roberto Bautista Agut.


Branitelj wimbledonskog naslova, srpski tenisač Novak Đoković, ekspresno je odjurio u svoje deveto polufinale u All England Clubu. Prvi je igrač svijeta protiv Belgijca Davida Goffina imao manjih problema samo u prvom setu, ali nakon što je vratio break zaostatka, namjestio je ruku i nakon samo sat i 57 minuta pobijedio sa 6:4, 6:0, 6:2, Goffin će vjerojatno još dugo žaliti za propuštenom prednosti u prvoj dionici. Prvi je došao u prednost, ali odmah ju je izgubio i nakon toga više nije bilo nikakve dvojbe. Igra Belgijca potpuno se raspala i prvi tenisač svijeta projurio je do pobjede prepustivši suparniku do kraja meča još samo dva gema. Đokovića je ove godine pomazio ždrijeb, do polufinala nije imao težak posao, a i u meču za finale izbjegao je nekoga iz kruga favorita za naslov. U petak će mu suparnik biti Španjolac Roberto Bautista Agut, 22. tenisač svijeta koji je prvi put u karijeri među četiri na Grand Slam turniru. Agut se poluzavršnice dokopao nakon što je u srijedu nadigrao Argentinca Guida Pellu sa 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.


Mjesto u polufinalu Wimbledona rezervirali su i nevjerojatni Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal i sad cijeli teniski svijet čeka njihov međusobni susret. Šteta što jedan na drugog idu već u polufinalu.
Ono što Federer radi na terenu nevjerojatno je, ali u njegovoj izvedbi čini se tako lako. Švicarac je u četvrtfinalu svladao Japanca Keija Nishikorija s 4:6, 6:1, 6:4, 6:4 i ostvario svoju okruglu stotu pobjedu u All England Clubu. Japanac je dobio prvi set, ali čini se da je to razljutilo Rogera koji je u svojoj maniri odradio ostatak meča i, naravno, teren napustio u pobjedničkom raspoloženju. U petak će igrati svoje 13. wimbledonsko polufinale, iako mu je na leđima gotovo 38 godina još uvijek je moćan i jak, a na svetoj travi ide po svoj deveti pobjednički naslov u Wimbledonu. Neće mu biti lako, jer čeka ga njegov najveći rival - Rafa Nadal, koji je u srijedu poput brzog vlaka u četvrtzavršnici pregazio Amerikanca Sama Querreyja sa 7:5, 6:2, 6:2. I. Liović
TENISKI KLASIK

Federer - Nadal

po 40. put

Petak će biti veliki dan u All England Clubu, na programu Centralnog terena veliki je obračun, još jedno izdanje teniskog klasika dvojice ponajboljih igrača koje je tenis ikada imao. Ponajboljih, ili najboljih, mišljenja su različita. Osmerostruki pobjednik Wimbledona Roger Federer protiv kralja zemlje Rafaela Nadala. Dvojica igrača koja su obilježila teniski sport odigrat će svoj 40. međusobni dvoboj. Prvi u All England Clubu od velikog i nezaboravnog finala 2008. godine, u kojem je Nadal svladao Federera i prekinuo njegov pobjednički niz na najcjenjenijem teniskom turniru na svijetu. Federer je vjerojatno najbolji tenisač svih vremena, no Rafa bolje stoji protiv njega. Protiv veličanstvenog Švicarca vodi 24-15, dobio ga je i prije mjesec dana u polufinalu Roland Garrosa. Federer je bolji na travi, dobio je dva meča, jedan izgubio. Zanimljivo, sva tri meča Federer - Nadal na travnatoj podlozi igrana su za naslov u Wimbledonu. Ovaj put sastaju se već u polufinalu, a to je najiščekivaniji obračun ovogodišnjeg turnira.
Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana