Novosti
GRADONAČELNIK NA REHABILITACIJI

Vrkić u Bizovcu: Dobro se osjećam
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić uspješno se oporavlja od kardiokirurške operacije izvedene 18. travnja u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, objavio je u srijedu na svojim internetskim stranicama Grad Osijek. U ovom priopćenju navodi se kako je poslijeoperacijski bolnički oporavak gradonačelnika tekao uredno, kao i da je prvi dio rehabilitacije u Krapinskim toplicama rezultirao povoljnim zdravstvenim rezultatima. Potom je drugi dio oporavka odnedavno nastavljen u Bizovačkim toplicama.


- Dobro se osjećam, svakodnevno odrađujem fizičke treninge nakon kojih se prema preporuci liječnika odmaram u krugu svoje obitelji. Dakako, pratim sve događaje i projekte u Gradu, no zahvaljujući mojim zamjenicima koji uživaju moje puno povjerenje, u potpunosti se mogu usredotočiti na oporavak - kazao je Vrkić s osmijehom na licu te nastavio: "Pridržavam se propisanog plana oporavka, trebat će još neko vrijeme za potpuni povratak snage, no sretan sam što mogu reći kako se postupno sve vraća u normalu", zaključio je osječki gradonačelnik uz pokoju, njemu svojstvenu pošalicu.


Podsjetimo, u travnju nakon višednevne hospitalizacije na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila u osječkom Kliničkom bolničkom centru, pretrage su pokazale da je nužna ugradnja premosnica te je Vrkić prema preporuci osječkih liječnika prebačen u KBC Zagreb, gdje je uspješno izveden operativni zahvat.


Od odlaska na liječenje, gradonačelnika sukladno zakonu mijenjaju u svim poslovima i radnim obvezama njegovi zamjenici Boris Piližota i Žana Gamoš.
Vrkiću je u prosincu 2018. godine na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila KBC Osijek ugrađeno pet stentova. I tada je Vrkić zadržao duhovitost. Primjerice, javljajući se na svom Facebook profilu iz bolnice, nakon što je dobio mnogo poruka podrške od prijatelja i političkih suradnika, napisao je da misli na sve svoje drage prijatelje, no podsjetio je i na to kako je bio i ostao odlikaš. “Dobio sam pet stentova. Osjećam se dobro i želim vam sve najbolje. Hvala svima na podršci i dobrim željama”, napisao je, dodavši uz tekst i “smajlića”. I.M.
Možda ste propustili...