Osijek
SP U NOGOMETU DJEČJIH DOMOVA

U Varšavu putuju djeca iz Klasja kao jedini predstavnici Hrvatske
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
Dječji dom Klasje i ove će godine kao jedini predstavnik Hrvatske sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu dječjih domova “Hope for Mundial” koje će se predstojećeg vikenda, 13. i 14. srpnja, održati u Varšavi. U povodu toga jučer je u prostorijama Nogometnog kluba Osijek, koji uvijek rado pomaže svojim prijateljima i navijačima iz Klasja, održana konferencija za novinare na kojoj su, uz štićenike, ravnateljicu Mirandu Glavaš-Kul i trenere, odgajatelji upoznali javnost s onime što mlade nogometaše Klasja očekuje na njihovom petom uzastopnom nastupu na svjetskoj nogometnoj smotri dječjih domova.

Ove će godine na prvenstvu sudjelovati 29 zemalja sa svih kontinenata, a Klasje će, zbog činjenice da će biti njezin jedini predstavnik, još jednom biti prava hrvatska repka.

- Na to smo posebno ponosni, stoga se pripremamo i trudimo tijekom cijele godine kako bismo opravdali to povjerenje i postigli što bolji plasman, iako nam on nije imperativ, važno je družiti se i zabavljati, širiti vidike i naučiti nešto što ovdje nemamo priliku naučiti - poručila je Glavaš-Kul.

Za što bolji nastup nogometaša Klasja koji na ovom natjecanju ne smiju biti stariji od 16 godina, brinu se tri trenera, Darko Krstin i Vedran Škugor, koji su ujedno i odgajatelji te kondicijski trener Mario Zelić. Klasje, odnosno Hrvatska, dijeli skupinu s aktualnim svjetskim prvakom Ukrajinom, Makedonijom, Jordanom, Bosnom i Hercegovinom, Nepalom i Češkom, zbog čega je pred igračima i njihovim trenerima veliki izazov. Iako je igračima nekih drugih reprezentacija nogomet poziv, naši treneri poručuju da se neće tako lako predati te će pokušati nadmašiti prošlogodišnji plasman kada su završili između 13. i 15. mjesta, nakon što su u samoj završnici utakmice sa Slovenijom nes(p)retno ispustili pobjedu koja se činila sigurnom.

- Gledajući skupinu svi smo tu negdje, osim Ukrajine koja je veliki favorit. Borit ćemo se za drugo mjesto, no bitno je pritom sačuvati snagu i koncentraciju za nedjelju kada se u spektakularnoj atmosferi pred pet do šest tisuća gledatelja na stadionu Legije igraju četvrtfinalne, polufinalne i finalna utakmica. Najvažnije je da se djeca dobro zabave, no budite uvjereni da se nećemo lako predati, cilj nam je ući u četvrtfinale, a možda i polufinale - poručuje trener Krstin.
I. Alilović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana