Osijek
ZABUNOM NAPUNJENU NEČIPIRANU KANTU PREVRNULI NA POLA ULICE

Unikomovci rasipaju smeće po centru grada!?
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Krajem lipnja Unikom je objavio kako će od 1. srpnja odvoziti miješani komunalni otpad samo iz čipiranih kanti. Za čipiranje se puno ranije pobrinuo i naš sugrađanin, čija je kanta u srijedu ostala ne samo neispražnjena nego i prevrnuta, a sav je njezin sadržaj ostao razasut u pola ulice, u centru grada.

Kako nam je objasnio, u dvorištu kuće ima dvije kante, od kojih je jedna pripadala poslovnom prostoru u njegovu vlasništvu koji više ne koristi. Budući da je riječ o identičnim kantama, odnosno posudama iste zapremnine, slučajno je kroz tjedan napunio nečipiranu kartu, a čipirana je ostala prazna. Kaže, kantu koja je pripadala poslovnom prostoru nije čipirao jer bi u tom slučaju morao dvostruko plaćati odvoz komunalnog otpada, a jednu posudu za otpad uopće ne koristi.

"Jasno mi je da sam pogriješio i da sam napunio pogrešnu, nečipiranu kantu, ali nije mi jasno kako je moguće da radnici komunalne tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem otpada i održavanjem gradske čistoće sruše neispražnjenu kantu, a onda hladno ostave razasuto smeće na javnoj površini i odu dalje svojim poslom. Moje je mišljenje, a vjerujem da bi se sa mnom mnogi složili, da bi odgovorna i dobro vođena tvrtka odredila neko razumno razdoblje tolerancije za one koji nisu pravodobno čipirali kante da to stignu učiniti. Ako je rok bio 1. srpnja, valjda su mogli ostaviti vlasniku upozorenje o čipiranju, odnosno zalijepiti vrpcu (što su i učinili, nap. a.), ali ipak odvesti otpad, a ne istresti ga ispred kuće, na javnu površinu", ističe naš čitatelj, koji nam je odmah ujutro poslao i fotografiju otpada koji je, pretpostavlja, istresen iz kante kada su unikomovci lijepili naljepnicu na nju. Ma.M.
Možda ste propustili...

U REGIONALNOJ VINOTECI

Susreti s baranjskim vinarima

SVJETSKI TJEDAN DOJENJA

Najekološkiji način hranjenja beba

PAMPAS - JEDNO OD TRI JAVNA KUPALIŠTA U OSIJEKU

Jedna od najstarijih plaža ponovno je zapuštena i prljava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEŠAČKI MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Netko se opasno igra živcima građana

2

OAZA USRED ČEPINA

Vrtna bajka idealna je
za bijeg od problema

3

POLIGON ZA IŽIVLJAVANJE U SREDIŠTU GRADA

Brojni neodgovorni biciklisti jure stazama Sakuntalina parka ugrožavajući šetače