Kultura
VIŠE OD 80 NASLOVA U SUBOTU I NEDJELJU

Besplatno hrpa dobrih dokumentaraca
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Ovaj vikend dokumentarci odlaze na godišnji odmor i ostavljaju vrata Restartove online videoteke širom otvorena. Tijekom subote i nedjelje, 13. i 14. srpnja, više od osamdeset naslova iz Restartove doku-riznice moći će se pogledati potpuno besplatno na stranici volimdokumentarce.net, uz korištenje promo kôda hrpadobrihdokumentaraca.


Viriti u tuđe živote nije lijepo, osim ako nije riječ o dokumentarnom filmu. Ljubitelje dokumentarnih biografija oduševit će stoga brojni naslovi za koje se u kinima tražila karta više, poput Bergman: jedna godina, jedan život, Grace: Bloodlight and Bami, Che - Novi čovjek i Marley i mnogih drugih.


U Restartovoj videoteci postoje i dokumentarci s kojih vrijedi otpuhati prašinu, kao što je domaći doku-hit Gangster te voli - o slavnom provodadžiji iz Imotskog, Funne: djevojke koje sanjaju more - o grupi Talijanki "u najboljim godinama‘‘ koje prvi put u životu dolaze na more - u Hrvatsku ili Trst Jugoslavija, dokumentarac o omiljenoj šoping-destinaciji svakog građanina Jugoslavije.

Ljubitelji djela slavnog austrijskog dokumentarista Michaela Glawoggera moći će osvježiti sjećanja na njegov opus uz posljednji film s njegovim potpisom Bez naslova i onaj najpoznatiji - Slava kurvi, a tu su i dva filma velikoga ruskoga dokumentarista Vitalija Manskoga: Ispod Sunca - o životu u Sjevernoj Koreji i autobiografski Rodbina. N.Vek.
I pobjednički film Berlinalea
Na virtualnim Restartovim policama baš svatko može pronaći ponešto za sebe. Ako ste propustili, svakako pogledajte recentne ‘‘it‘‘ naslove poput Srbenke Nebojše Slijepčevića, koja je osvojila niz prestižnih nagrada, od Sarajeva do Nyona i Cannesa, Na vodi Gorana Devića, laureata DOK Leipziga, koji podjednako voli i publika i kritika, ili Ne diraj!, u režiji Adine Pintilie, pobjedničkog filma Berlinalea o strahu i želji za intimnosti. Rade na prevladavanju starih obrazaca ponašanja, obrambenih mehanizama i tabua. Neočekivno pronalazi intimnost.
Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

Najčitanije iz rubrike