Sport
NK ĐURĐENOVAC

Nakon tri sezone u nižem rangu opet u 1. županijsku ligu
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
Đurđenovčani su odigrali savršen proljetni dio i prvenstvo su uvjerljivo završili na vrhu poretka

Iza nogometaša Đurđenovca vrlo uspješna sezona u kojoj je napravljen iskorak u viši rang natjecanja. Nakon tri sezone izbivanja Đurđenovčani su se vratili među županijske prvoligaše. Da će takav scenarij biti na kraju moglo se zaključiti već nakon nekoliko etapa proljetnog dijela prošloga prvenstva kada su redali pobjede, a konkurencija počela zaostajati.

Momčad iz Đurđenovca je, naime, jesenski dio Druge ŽNL Našice završila na drugom mjestu tablice sa šest bodova manje od prve Motičine. No, u drugom dijelu prvenstva mjesta su zamijenjena, a Đurđenovac je kroz cilj prošao s čak deset bodova više od jesenskog prvaka.

- Uoči prvenstva mi smo sebi postavili cilj, a to je povratak u Prvu županijsku ligu. Odradili smo dobro pripremno razdoblje, složili ekipu, igrački su tijekom jeseni napredovali i s mnogo samopouzdanja krenuli u proljetni dio koji je za nas bio odličan - kaže trener NK Đurđenovac Branko Marček koji napominje kako su ambicije momčadi, vodstva, kao i samog mjesta, prerasle rang u kojem se klub natjecao, pa je iskorak logična posljedica.

- Odigrali smo rezultatski savršeni proljetni dio i ostvarili stopostotni učinak, 13 utakmica smo upisali, i isto toliko pobjeda. Jedino loše što se dogodilo bile su dvije teške ozljede mojih igrača Marina Kuzminskog i Dine Papučića. Obojici su stradali križni ligamenti i jedno ih vrijeme neće biti na travnjaku.

Uskoro će krenuti pripreme za novo prvenstvo, Đurđenovčani se moraju pripremiti za natjecanje u jačem društvu.

- Zbog reorganizacije sustava natjecanja ostvarili smo direktan ulazak bez uobičajenih dodatnih kvalifikacija koje su ranije čekale prvaka. U prošlosti je klub ulazak u viši rang dočekivao nespreman, ali vjerujem kako ovaj put to neće biti tako. Odradili smo inicijalni sastanak s igračima kako bismo provjerili njihove planove i razmišljanja. Sukladno tome ćemo se i postaviti te eventualne odlaske popuniti kvalitetnim igračkim kadrom na deficitarnim pozicijama. Ako dobro odradimo slaganje momčadi, uz podizanje rada na višu razinu, Đurđenovac sigurno može biti stabilan član 1.ŽNL Osijek - zaključio je trener Marček.

U prošloj sezoni boje kluba branili su Marko Vuković (17 pogodaka), Dražen Pavličić (15), David Pavlić (14), Marko Runje (13), Marko Markotić (5), Danijel Ćosić (5), Slaven Begović (4), Filip Stojanović (4), Manuel Čoboj (3), Jakob Tušek Posavec (3), Marin Kuzminski (3), Dino Papučić (3), Denis Ćosić (2), Antonio Koljđeraj (2), Mihael Serdar (2), Marijan Brajnović (1), Hrvoje Falamić, Josip Knežević, Josip Ploher, Stjepan Prevolšek, Antonio Rigo, Matko Runje, Goran Štefanec, Matija Topalović i Domagoj Žiha. Pitanje je tko će od njih ostati i u sljedećoj sezoni u momčadi, ali uprava kluba, na čelu s direktorom Ivanom Vuzemom, najavljuje kako je njihov osnovni cilj ne dopustiti da Đurđenovac brzo napusti županijske prvoligaše.

Srećko Sobodić
97:16

je gol-razlika Đurđenovca u prošloj sezoni 2. ŽNL Našice
Infrastruktura, financije, mogućnosti...
Direktor NK Đurđenovac Ivan Vuzem pohvalio se kako NK Đurđenovac ima kvalitetan kompleks, koji uz glavni i pomoćni teren čine i natkrivene tribine s približno 400 sjedećih mjesta, klupska zgrada sa šest svlačionica, trenutačno je u fazi gradnja dodatnih parking mjesta u neposrednoj blizini tribina. Financijski priljev sredstva za redovan rad kluba stiže iz proračuna Općine Đurđenovac, članarina te donacija, kao i sponzorstva od strane raznih tvrtki i obrta, čiji je broj sve veći.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana