Osijek
GODINU DANA PROJEKTA ZAŽELI U ERNESTINOVU

Osnažene Ernestine ispunile očekivanja
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
Projekt Osnaživanje kroz edukaciju teško zapošljivih žena općine Ernestinovo - Osnažene Ernestine, koji je u provedbi već godinu dana, postigao je cilj. Korisnici i djelatnici projekta “Zaželi” u općini Ernestinovo su, kaže ernestinovačka načelnica Marijana Junušić, iznimno zadovoljni.

- Nositelj projekta je Općina Ernestinovo, a partneri su Udruga žena ‘Laslovo‘, Centar za socijalnu skrb Osijek i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Osijek. U projektu koji traje gotovo tri godine, odnosno 30 mjeseci, zaposlili smo 15 žena koje su uspješno završile i edukaciju za njegovateljice. One se brinu o 115 starijih i nemoćnih osoba u našim naseljima na području cijele općine, a kako bi ih mogli stići obići u planiranom ritmu obilazaka, za tu smo namjenu nabavili i 15 bicikala. U sklopu obavljanja svakodnevnog posla starijim osobama o kojima se žene skrbe, onima najpotrebitijima, mjesečno dostavljamo paket za njegu i higijenu kućanstva u vrijednosti od 200 kuna - kaže Marijana Junušić.

Dodaje da su kroz edukaciju teško zapošljivih žena pridonijeli i smanjenju stope nezaposlenosti i spolnoj jednakosti kroz dodatnu edukaciju za njegovateljicu iz ciljne skupine teško zapošljivih žena zaposlivši ih u danas sve traženijem sektoru njege starijih osoba.

- Ovime smo povećali mogućnosti njihove lakše zapošljivosti i nakon što se projekt okonča, znači da time utječemo i na smanjenje razine siromaštva, a ženama se pruža i osjećaj samoostvarenja. Ujedno smo povećali razinu kvalitete života starijih i nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju pružanjem svakodnevne skrbi, obavljanjem svakodnevnih kućanskih poslova i, što je najvažnije, pružiti im osjećaj pripadanja zajednici i toplu riječ. Drago nam je što smo u našim ciljevima zajedno uspjeli. Projekt je vrijedan 2.540.930,95 kuna i u cijelosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. - ocjenjuje Junušić. D. Pejić
Možda ste propustili...

SAMO OSAM MJESECI NAKON OTVORENJA

Zatvorena slastičarnica “Okusi Korza”

10. I 11. SIJEČNJA 2020. U DVORANI “GRADSKI VRT”

Bliži se novi WineOS, znatno veći i sadržajniji od dosadašnjih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Ovisnost o kanabisu ne smatraju problemom

2

STUDIJA O ENERGETSKOJ OBNOVI ZGRADA ŽUPANIJE

Ušteda energije i 70 posto

3

PRVA GODINA RADA OSJEČKOG UREDA

Osobe s invaliditetom obratile su se uredu gotovo 1300 puta