Regija
VEĆ OD NOVE ŠKOLSKE GODINE NOVITET

Produženi boravak u osnovnim školama
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
VIROVITICA - U Virovitici je održan kolegij ravnatelja osnovnih škola Virovitičko-podravske županije. Kolegiju je predsjedala Vesna Šerepac, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu. Na njemu se govorilo o nekoliko stavki vezanih uz početak nove školske godine ove jeseni. Tako je razmatran model sufinanciranja radnih materijala potrebnih za rad u školskoj 2019./2020. godini od strane Virovitičko-podravske županije te načinima njihove nabave.

– Osnovne škole s područja Virovitičko-podravske županije upoznate su s inicijativom župana Igora Androvića te podrškom svih općina i gradova za financiranje svih radnih materijala učenika osnovnih škola. Škole nam trebaju dostaviti točan broj učenika kako bi se moglo prići nabavi. Ovo je dobar model i zahvaljujem Županiji i gradovima na velikom razumijevanju i ovoj važnoj pomoći, prije svega, roditeljima naše djece – rekla je Vesna Šerepac. Jedan od najzanimljivijih detalja tog sastanka bila je rasprava o Pravilniku o organizaciji produženog boravka u svim osnovnim školama u županiji.

– Škole s područja naše županije trebaju se izjasniti o namjeri te mogućem broju uključenih učenika. Projekt će sufinancirati Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a već od ove jeseni taj projekt bi mogao zaživjeti i na području naše Virovitičko-podravske županije. Škole do 10. srpnja trebaju dostaviti popis zainteresiranih, a uglavnom sve one imaju potrebne uvjete za produženi boravak, pa bi se s ovim programom krenulo već od ove jeseni, odnosno nove školske godine – naglasila je županijska pročelnica Šerepac. V.G.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike