Regija
PRIJEVREMENI IZBORI

U Podravskoj se Moslavini 27. srpnja biraju općinski načelnik i njegov zamjenik
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
PODRAVSKA MOSLAVINA - Nakon smrti načelnika Općine Podravska Moslavina Zdravka Šimare ovu miholjačku poljoprivrednu općinu s 1186 stanovnika (popis iz 2011. godine) čekaju prijevremeni izbori.
U nedjelju, 27. srpnja, održat će se prijevremeni izbori za načelnika i zamjenika načelnika Općine Podravska Moslavina. Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 19. lipnja raspisani su prijevremeni izbori, a odluka je stupila na snagu 27. lipnja.


Prijedlozi kandidatura za načelnika i njegova zamjenika moraju prispjeti Općinskom izbornom povjerenstvu (OIP) do četvrtka, 11. srpnja. OIP u roku od 48 sati, dakle do 13. srpnja u ponoć, mora sastaviti i objaviti zbirnu listu pravovaljanih predloženih kandidatura.


Birači će moći glasovati na dva biračka mjesta - u Podravskoj Moslavini, gdje ih je upisano 624, te u Krčeniku, gdje ih je 249, doznajemo od predsjednice Općinskog izbornog povjerenstva Emilije Pavkov Kopić. Na temeljem Zakona o registru birača, pozvaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača. Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnijeti do srijede, 17. srpnja. Birači mogu pregledati registar birača u Ispostavi Ureda državne uprave u Donjem Miholjcu, u Matičnom uredu, Vukovarska 1, svakim radnim danom od 7 do 15 sati ili na broj telefona 031/630-807, te u sjedištu Službe za opću upravu u Osijeku, Županijska 4 ili na telefon 031/221-362. Građani mogu provjeriti svoj upis u registar birača i na internetskim stranicama Ministarstva uprave putem OIB-a ili MBG-a. Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača mogu na dan izbora dobiti potvrdu za glasovanje od ovlaštene osobe u ispostavi Ureda državne uprave u Donjem Miholjcu.


Biračka će mjesta biti otvorena od 7 do 19 sati. Podatke o odazivu Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će u dva navrata, a prve izborne rezultate navečer, nakon što se unesu zapisnici s biračkih mjesta.


Funkcioniranje Općine Podravska Moslavina nakon smrti načelnika Zdravka Šimare (HDZ), koji je preminuo 9. svibnja, nije bilo dovedeno u pitanje. Izvršne poslove iz samoupravnog djelokruga Općine u obavlja dosadašnji zamjenik načelnika Ivica Vrkić. Inače, Zdravko Šimara bio je na mjestu općinskog načelnika od osnutka općine,1994. godine.
Izbori za Općinsko vijeće neće se održati, dakle četverogodišnji mandat do kraja će odraditi 6 vijećnika HDZ-a, 6 HSS-a, dva nezavisna te jedan HSP-a. S. Fridl
Prijedlozi kandidatura za načelnika i njegova zamjenika moraju prispjeti OIP-u do četvrtka, 11. srpnja
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike