Regija
PITOMAČA, ČAĐAVICA, ŠPIŠIĆ-BUKOVICA

Proglašena elementarna nepogoda za tri općine
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
PITOMAČA/ČAĐAVICA - Kako je bilo i najavljivano, Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović proglasio je elementarne nepogode za područja općina Pitomača, Čađavica i Špišić-Bukovica, koje su stradale prirodnom nepogodom izazvanom olujnim i orkanskim vjetrom u nedjelju, 7. srpnja.


Nevrijeme je pogodilo navedene općine i pritom izazvalo velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama, opremi, gospodarskim i stambenim objektima te vozilima i plastenicima. Istodobno, za područje općine Čađavica elementarna nepogoda je proglašena jer je prouzročena tučom koja je pala istog dana, a kojom su izazvane velike materijalne štete.
Sukladno članku 14. Zakona o ublažavanju i uklanjanju prirodnih nepogoda, obvezuju se općinska povjerenstva navedenih općina za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u roku od 15 dana od proglašenja prirodne nepogode izrade izvješće, i to Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda preko Registra šteta. Štete su velike i samo procjenom te izvješćima bit će vidljiv konačan rezultat. V.G.
Najčitanije iz rubrike