Regija
ŠKOLA OBNOVILA INTERIJER

Za punoljetnost školska knjižnica s novom opremom
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
NAŠICE - Iako su škole sada tiše i puste, u Osnovnoj školi kralja Tomislava ističu se novi projekti i okruženje stvoreno za kreativnost "malih i velikih umova". Osim uređenog predvorja škole, u kojem se sada nalazi nekoliko trosjeda, uređena je i zbornica za nastavnike i učitelje.- Sve se u školi financiralo iz vlastitih sredstava uz sredstva Osječko-baranjske županije. Namještaj je bio dotrajao, a prostor je bilo potrebno osuvremeniti i modernizirati te napraviti ugodnijim - rekla je ravnateljica Vlatka Zahirović.

Sljedeći korak u obnovi dugo je i sa strepnjom čekala školska knjižnica, koja je nastala nedugo nakon otvaranja škola. A nakon što je napunila 18 godina, vrijeme joj je za uljepšavanje. Tako je kraj nastavne godine knjižnica dočekala obnovljena i opremljena novim namještajem. Renoviranje knjižnice počelo je još u travnju i trajalo je nekoliko dana.

- Bilo je potrebno stare police, stolove i stolce zamijeniti novima te premjestiti više od pet tisuća knjiga koje se nalaze u fondu školske knjižnice iz starih ormara i polica u nove. Sve je učinjeno s ciljem olakšavanja snalaženja naših učenika u knjižnici i, jednostavnije rečeno, da knjižnica našim učenicima bude preglednija, ugodnija i ljepša - rekla je školska knjižničarka Ivana Ostrički.

Učenici su već imali prilike, prije završetka godine, upoznati se s obnovljenom knjižnicom i novitetima u njoj. Na policama s lijeve strane odsad se nalaze lektirna djela za učenike 5. i 6. razreda te razredne nastave, dok se na policama ravno nalaze knjige za 7. i 8. razrede te knjige za opuštanje i zabavu. Nastavnički knjižni fond prebačen je s lijeve strane kako bi bio bliže ulazu. U samoj sredini prostorije smještene su slikovnice, razne društvene igre, igre za zabavu i razmišljanje i ostali edukativni sadržaji koji su dostupni učenicima u slobodno vrijeme. A kao novina uvedena je i polica s novitetima u knjižnici. Iako knjižnica svoja vrata zatvara u ljetnim mjesecima, već krajem kolovoza očekuje znatiželjne knjigoljupce. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike