Mozaik
U LISINSKOM 9. LISTOPADA JAZZ-SPEKTAKL

Nastupa kubanski jazz-trubač, pijanist i skladatelj Arturo Sandoval
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će 9. listopada kubanskog jazz-trubača, pijanista i skladatelja Artura Sandovala, koji će uz pratnju Jazz orkestra HRT-a izvesti koncert najavljen kao jazz-spektakl jednog od najbriljantnijih glazbenika današnjice. Njegova puhačka virtuoznost čini ga jednim od najbriljantnijih glazbenika našega vremena, zbog čega mu je bivši predsjednik SAD-a Barack Obama dodijelio Predsjedničku medalju slobode. Glazbeni genijalac, čiji su dinamični nastupi oduševili milijune diljem svijeta, vrsta je glazbenika koja se rađa samo jednom u generaciji, a kritika često navodi kako samo on može doseći note koje većina trubača jedva poznaje, zbog čega ga je legendarni Dizzy Gillespie proglasio vlastitim nasljednikom. Njegovi nastupi uživo živahni su i dinamični pa ga često pozivaju na najprestižnije događaje, kao što je dodjela Oscara ili Grammyja. Prošle je godine objavio album ‘‘Ultimate Duets‘‘, na kojemu sudjeluju najveće svjetske glazbene zvijezde, uključujući Stevieja Wondera, Pharrella Williamsa, Arianu Grande, Placida Dominga, Josha Grobana itd.

Jednako je tako uspješan i u klasičnoj glazbi, te je stekao duboko poštovanje najprestižnijih dirigenata, orkestara i skladatelja, a posebno se ističe njegova izvedba Koncerta za trubu Johna Williamsa, koji je snimio s Londonskim simfonijskim orkestrom.

"Sandovalova puhačka virtuoznost postala je standard, no svatko tko ga je vidio uz klavir, čuo improvizaciju balade, i uživao u bogatstvu njegove glazbe, shvaća da je riječ o jednome od najbriljantnijih glazbenika našega vremena", poručuju organizatori. H
GLUMIO GA GARCIA
Sandovalova uspješna karijera počela je davne 1977. godine u rodnoj Kubi, gdje su na njega uvelike utjecali jazz-glazbenici Charlie Parker, Clifford Brown i Dizzy Gillespie, koji mu je postao mentor i kolega. Jazz-glazba ga je veselila od djetinjstva, a tijekom godina predanog rada u glazbi, postao je svojevrsni zaštitnik jazz-trube, ali i priznati klasični umjetnik, pijanist i skladatelj. Osim brojnih nagrada, dokaz njegove veličine je film snimljen u produkciji HBO-a, s Andyjem Garciom u glavnoj ulozi. Sandoval uspješno djeluje i kao skladatelj, čija su djela dio velikih filmskih klasika. Trubača kubanskih korijena obožavaju Alicia Keys, Rod Stewart, Josh Groban i Tony Bennett, koji koriste svaku priliku da specifičan zvuk njegove trube uvrste u svoja, svjetski poznata, remek-djela, stoji u najavi.
Možda ste propustili...

SNIMANJE POČINJE KRAJEM TJEDNA

Novi film o Vukovaru 1991.

JOŠ JEDNA PJESMA S NADOLAZEĆEG ALBUMA "HYPERSPACE"

Beck izdao singl "Uneventful Days"

SEVERINA SE PRIPREMA ZA TURNEJU

Nastupa s 18 plesača i - filharmonijom!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana