Regija
PRVO MLADOMISNIČKO SLAVLJE U KUĆANCIMA, FILIJALI ŽUPE ŠLJIVOŠEVCI

Vlč. Domagoj Vidaković održao misu i priredio veliki dan za rodno selo
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
KUĆANCI - U rodnim Kućancima svoje mladomisničko slavlje pod geslom "Živite dostojno poziva kojim ste pozvani!‘‘ proslavio je vlč. Domagoj Vidaković.
Slavlje je počelo roditeljskim blagoslovom, a nastavilo procesijom i euharistijskim slavljem u dvorištu crkve sv. Mateja apostola i evanđeliste, koja pripada Župi sv. Grgura Velikog u Šljivoševcima. U slavlju su sudjelovali madomisnikova majka, sestre, rodbina, prijatelji te mnoštvo vjernika iz Župe Šljivoševci, kao mnogo gostiju. Na mladoj misi je bio i načelnik općine Magadenovac Stjepan Živković. Pozdravljajući okupljene vjernike, vlč. Slavko Kovačević, župnik Župe sv. Grgura Velikog u Šljivoševcima, istaknuo je kako je ovo jedan od velikih i radosnih dana za župnu zajednicu.


- Povijesni je to dan za Kućance, jer je od postanka sela, slavlje mlade mise nije zabilježeno. Velika je stvar da se u današnje vrijeme čovjek odluči ostaviti sve zemaljske pozive i okrenuti se duhovnom - rekao je vlč. Kovačević.


Mladi svećenik Domagoj Vidaković rođen je 9. siječnja 1994. godine. Osnovnu školu završio je u Magadenovcu, a srednju u Našicama za zanimanje tehničar za elektroniku, nakon koje je donio najvažniju odluku o svom životu.


- Što je presudilo? Razgovor s majkom da bih mogao biti vjeroučitelj koji je probudio moju želju iz djetinjstva da budem svećenik. Tražio sam razloge protiv tog Božjeg glasa u meni da ja ne mogu biti odabran za svećenički poziv. Koliko god sam se odupirao, to je više Božji poziv rastao u meni dok nisam skupio snage i prijavio se u bogoslovno sjemenište – kazao je vlč. Vidaković koji je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Ćirila u Osijeku.
Mještani su uredili pročelja kuća i uveličali ovaj dan, a članovi KUD-a Seljačka sloga Šljivoševci i KUD-a Biseri Slavonije Beničanci bili su obučeni u narodne nošnje.

Snježana Fridl
Poniznost, blagost i strpljivost
Na misi je propovijedao vikar Župe Svih svetih Đakovo, vlč. Ivan Kunčević, koji je naglasio kako je u svećeničkom pozivu važna poniznost, blagost i strpljivost. “Božji poslanici moraju se neprestano hraniti na izvoru onoga Božjega kako bi Kristov duh kroz njih stalno strujio i kako bi oduševljavali vjernike koji su gladni Boga i njegove dobrote. Svećenici moraju biti svjetlost svijeta, moraju nositi radost, ljubav i optimizam među ljude. Domagoj je poslan da kaže kako se istinski živi dostojno poziva kojim je pozvan”, poručio je vlč. Kunčević.
Najčitanije iz rubrike