Regija
OLUJNI VJETAR ODNIO KROV

Đuro Đaković privremeno prekinuo proizvodnju
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
SLAVONSKI BROD - Veliko nevrijeme koje je u nedjelju navečer poharalo Slavoniju zahvatilo je i šire područje grada Slavonskog Broda. Kako je jučer priopćeno iz tvrtke Đuro Đaković - Specijalna vozila zbog naleta olujnog vjetra došlo je do velikih oštećenja na krovovima i u halama društva Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.


Kako se navodi u tom priopćenju, dio krova, ukupne površine više stotina četvornih metara, olujni je vjetar doslovno odvojio od konstrukcije te ga prebacio na okolne objekte tvrtke. Posljedica toga je da je došlo do višestrukih proboja krovova, polomljenih svjetlarnika i stakala.


"Elementi krova i noseće grede pale su unutar objekata. Srećom, s obzirom na to da je šteta nastupila u vrijeme vikenda, nije bilo ozlijeđenih ni stradalih radnika", navode u priopćenju.


Kako su priopćili iz slavonskobrodske tvrtke, Đuro Đaković - Specijalna vozila odmah je pristupio otklanjanju neposredne opasnosti za ljude i ostalu opremu, pripremi sanacije krovova, ali i reorganizaciji prekinute proizvodnje što je izravna posljedica ovih velikih oštećenja koje su objekti pretpjeli.
"S obzirom na vrlo veliku dinamiku proizvodnje i ugovorne obveze isporuka, nužno je hitno uspostavljanje prekinute serijske proizvodnje te je ĐĐSV već jutros pokrenuo preseljenje proizvodnje iz ugroženih objekata, koristeći druge raspoložive prostore u ĐĐSV-u, ali i Đuro Đaković Grupi. Planirana je hitna uspostava pune proizvodnje čime je rizik kašnjenja isporuka gotovih proizvoda smanjen na najkraće moguće vrijeme i uz minimalne posljedice", stoji na kraju priopćenja. J.N.
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike