Regija
ISKRILI ELEKTROVODOVI

Dio Miholjštine ostao bez električne energije
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
SL. BROD/D. MIHOLJAC/PAKRAC - Nevrijeme je načinilo veće materijalne štete na stambenim objektima mještana Davora, lomilo drveće, nosilo krovove, ali i napravilo štetu na usjevima. Pripadnici dežurnih službi odmah su izašli na intervencije, kao i mještani koji su se sami organizirali i pokušavaju sanirati štetu. Načelnik Općine Davor Đuro Anđelković obilazi teren i kad se utvrde razmjeri nastale štete, porazgovarat će sa županom Danijelom Marušićem o eventualnom proglašenju elementarne nepogode u mjestu Davor. I stanovnici Općine Bebrina kažu kako na većini kuća ili gospodarskih objekata ima materijalne štete.


U naseljima na području Grada Donjeg Miholjca i Općine Magadenovac došlo je do nestanka električne energije. Županijski centar 112 Osijek zaprimio je više poziva građana vezanih uz štete pruzročene nevremenom na krovovima kuća te iskrenje električnih vodovoda. Zbog kratkog, ali snažnog nevremena bez struje su ostali mještani naselja Rakitovica, Golinci, Magadenovac, Kućanci, Krunoslavlje, Beničanci i Malinovac. Prema informacijama Županijskog centra 112 Osijek, prekidom električne energije bilo je obuhvaćeno ukupno 1126 korisnika od 17.11 do 19.37 sati. Bez napajanja električnom energijom od 17.05 do 17.38 sati bilo je i postrojenje INA Bokšić. Djelatnici HEP-a Donji Miholjac odmah su otklonili kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži.
Nevrijeme je zahvatilo i područje Pakraca. Županijski centar 112 Požega zaprimio je dojave građana vezane uz srušeno drveće na prometnice. Obranu od tuče preuzela je Protugradna radarska postaja Gorice koja je pravodobno intervenirala ispaljivanjem protugradnih raketa u ledonosne oblake kako bi spasila područje Posavine. sbplus/S.F.
Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike