Osijek
POTPISANI UGOVORI S IZVOĐAČIMA RADOVA

Županija kreće u obnovu 10 zgrada javne namjene
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
Župan Ivan Anušić u ponedjeljak je potpisao ugovore s izvođačima radova na energetskoj obnovi deset zgrada javne namjene u okviru projekta Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Ukupna vrijednost energetske obnove zgrada osam osnovnih i jedne srednje škole s područja Osječko-baranjske županije te osječkog Doma za starije i nemoćne osobe je 50,2 milijuna kuna, od čega je Europska unija izdvojila sredstva u iznosu od 29,7 milijuna kuna dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjelovalo s 13,5 milijuna kuna, a OBŽ sa 6,8 milijuna kuna.

- Riječ je o projektima doista velike vrijednosti, a naročito su to obnova Elektrotehničke i prometne škole Osijek koja se kompletno energetski obnavlja u ukupnom iznosu od 12 milijuna kuna, OŠ Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac u istom iznosu i Dom za starije i nemoćne osobe čije će se tri zgrade obnoviti, pri čemu je ukupna vrijednost radova 10 milijuna kuna. Sa zadovoljstvom možemo reći da ćemo ovih deset objekata učiniti ugodnijima za rad i boravak svim njihovim korisnicima - kaže pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak.

Župan Anušić podsjetio je kako je OBŽ već do sada energetski obnovio 19 zgrada kojima je osnivač te je istaknuo kako je plan u iduće dvije godine obnoviti još njih 35.

- Na taj bismo način potpuno energetski obnovili sve objekte kojima OBŽ ‘gospodari’. Uštede su goleme. Sredstva koja se više neće morati koristiti za grijanje i hlađenje u obnovljenim zgradama su i do čak 75 posto manja, što znači da će ostati puno više sredstava za unaprjeđivanje usluga određene ustanove, a sukladno tome očekujem i unaprjeđivanje kvalitete boravka u njima - poručio je Anušić. D. Miklić
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike