Osijek
POHVALA ZA IZVRSNOST

Najmaturanate Grad nagradio sa po 1000 kn
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Nije sramota ako s izvrsnim ocjenama odeš u Obrtničku, kaže buduća frizerka Iva

Izvrstan uspjeh, priznanja i nagrade s natjecanja, zalaganje u izvanškolskim i školskim aktivnostima - kriteriji su prema kojima je i ove godine odabrano 110 najboljih osječkih maturanata, čiji je rad i trud Grad Osijek prepoznao i u ponedjeljak nagradio jednokratnim novčanim iznosom od 1000 kuna.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš poručuje: “Uz ovako velik broj natprosječnih mladih ljudi, za svijetlu, kvalitetnu i sadržajnu i budućnost našega grada na Dravi ne moramo se bojati.”

Lijepom gestom oduševljeni su i nagrađeni. Među njima i gimnazijalci i strukovnjaci te učenici obrtničkih zanimanja. Matea Kulaš maturantica je Isusovačke klasične gimnazije i želi upisati najpoželjniji hrvatski studij - logopediju u Zagrebu. Sudjelovala je na nekim natjecanjima, a velik je dio slobodnog vremena odvajala za volontiranje u Dječjem domu Klasje. Želja joj je nakon fakulteta vratiti se u Osijek. Ovdje se zaposliti i skrasiti.

U Osijeku planira ostati i odlikašica iz Obrtničke škole Iva Kiss. Pred njom je najprije stručno osposobljavanje. Premda je i u osnovnoj školi bila čista odlikašica, odlučila se za frizersku karijeru. Mišljenja je da treba odabrati posao u kojemu ćeš uživati.

- Smatram da je uvijek korisnije imati neka konkretna znanja i vještine s kojima ste odmah spremni za rad. Nakon osnovne škole mogla sam upisati bilo koju gimnaziju, međutim, frizerstvo je ono čime se želim baviti. Mislim da mlade ne treba biti sramota ako s tako dobrim ocjenama odu u Obrtničku školu - poručuje Iva, a Bruno Rajković iz Strojarske škole planira na Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu. O dalekoj budućnosti ne razmišlja - najprije treba upisati fakultet i pronaći smještaj. A džeparac koji je dobio, dobro će doći.

Jasenka Pejaković
GAMOŠ: KROČITE KROZ ŽIVOT PUNIH PLUĆA
Grad Osijek nagrađuje izvrsnost i natprosječnost u osnovnim školama, a unatrag nekoliko godina nagrađuje i najizvrsnije osječke maturante. Nakon svečanosti u Galeriji Waldinger, najbolji osječki maturanti druženje su nastavili sa zamjenicom gradonačelnika Žanom Gamoš na domjenku. A Gamoš im je prigodno poručila: “U životu je najljepši osjećaj kada slobodno kročite kroz život punih pluća i kada bez straha iščekujete svaki novi izazov i avanturu. Kada ste natprosječni u svojoj struci, u svom zanimanju i znanju, onda je taj put puno sigurniji i jednostavniji.”
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike