Crna kronika
OSTAO PRIKLIJEŠTEN

Iz auta na krovu vatrogasci izvukli mladog vozača
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
Prometna nesreća zbila se u nedjelju rano ujutro između Osijeka i Antunovca

Vezani članci

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD "UKLETOG PODVOŽNJAKA"

U posljednji trenutak vozač spašen iz plamtećeg automobila

OSIJEK - Osječki profesionalni vatrogasci prošloga su vikenda imali pune ruke posla. Nakon što su u subotu gasili automobil koji se zapalio u prometnoj nesreći koja se dogodila kod podvožnjaka prema Sarvašu, u nedjelju ujutro spavašavali su vozača koji je stradao na prometnici koja vodi od Osijeka prema Antunovcu.
Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka dojavu o nedjeljnoj nesreći dobilo je u 6.30 sati.


Na intervenciju je upućeno osam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila. "Nakon dolaska zatekli smo automobil koji je sletio s prometnice i okrenuo se na krov. S pomoću hidrauličnog alata skinuli smo vrata automobila te oslobodili vozača koji je visio na pojasu. Ozlijeđenog vozača stavili smo na nosila i predali ga djelatnicima Hitne medicinske pomoći", doznajemo od osječkih profesionalnih vatrogasaca.


Policija je dojavu o nesreći dobila u 6.20 te obavila očevid.


- Utvrđeno je da je 19-godišnji vozač upravljao automobilom osječkih registracijskih oznaka te se kretao kolnikom državne ceste DC 518 od sjevera prema jugu. Vozač se nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka te je desnim kotačima zahvatio bankinu uz rub kolnika, pri čemu je došlo do zanošenja vozila koje je prešlo preko prometnog traka namijenjenog za promet vozila iz suprotnog smjera. Nakon toga automobil je sletio s kolnika, prevrtao se preko bankine i odvodnog kanala te zaustavio na obradivoj površini prevrnut na krov. Vozač je teško ozlijeđen - doznajemo iz PU osječko-baranjske.


Podsjetimo, 29-godišnji vozač koji je u posljednji trenutak izišao iz plamtećeg automobila, nakon što je sletio s ceste i završio pod podvožnjakom kod Sarvaša, u nesreći je lakše ozlijeđen. Policija je provedenim očevidom u ovom slučaju utvrdila da je 29-godišnjak sletio s ceste, prije podvožnjaka, zbog vožnje neprilagođenom brzinom i pod utjecajem alkohola u krvi.
Jedna osoba još uvijek se bori za život nakon prometne nesreće koja se dogodila u subotu oko 21.15 sati, na raskrižju Zagorske i Duge ulice u Vukovaru. Nesreća se dogodila kada je 42-godišnjak iz Vukovara, upravljajući osobnim automobilom Audi vukovarskih registracija pri ulasku u zavoj neprilagođenom brzinom kretanja prešao na suprotni prometni trak i udario u moped Aprilia, također s vukovarskim pločicama. kojim je upravljao 24-godišnjak iz Vukovara. Zbog udara i pada na kolnik 24-godišnjak je zadobio teške ozljede opasne za život. Kako doznajemo od Marijane Maje Barbarić iz PU vukovarsko-srijemske, očevidom je utvrđeno kako je 42-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike