Kultura
OPERA HNK-A IVANA PL. ZAJCA U PULSKOJ ARENI

Spektakularna "Aida" opet u Areni
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Festival Ljeto klasike Opere riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca vraća se u pulski amfiteatar: 25. srpnja na Verdijevu Aidu, 27. srpnja na izvedbu Beethovenove Devete simfonije te 1. kolovoza na Bizetovu Carmen.


Spektakularna Aida zbog velikog se uspjeha i zanimanja što ga je izazvala prošle godine vraća u Arenu. Briljantni pjevači koji su već osvojili europske i svjetske operne pozornice, predvođeni Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi, dočarat će doživljaj drevnog Egipta u fascinantnom ambijentu antičke rimske arhitekture. U opernoj predstavi dramaturga i redatelja Marina Blaževića, a pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, nastupit će i Dubravka Šeparović Mušović, Luis Chapa, Giorgio Surian, Luka Ortar, Goran Jurić i dr.


Današnja himna EU-a, Oda radosti poziva na slobodu i zajedništvo. U ovoj će izvedbi to učiniti Kristina Kolar, Ivana Srbljan, Marko Fortunato i Goran Jurić te orkestar Opere HNK-a Ivana pl. Zajca uz Studentski zbor Muzičke akademije u Zagrebu i zbor Coro del Friuli Venezia Giulia, a pod vodstvom karizmatičnog maestra Yordana Kamdzhalova.

U operi Carmen, čiju inscenaciju zajednički potpisuju Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević i Alan Vukelić, a pod ravnanjem Yordana Kamdzhalova, naslovnu ulogu tumači Ivana Srbljan. Uz nju će nastupiti Aljaž Farasin, Anamarija Knego, Luka Ortar, Robert Kolar i drugi. N.Vek.
Možda ste propustili...

OMAŽ BOEMSKOM OZRAČJU MEĐURATNOGA ZAGREBA

"Kiklopu" Grand Prix 36. susreta kazališta BIH

NATJECANJE SOLOPJEVAČA U RUMI

Blažu Galojliću i Ivi Herman prve nagrade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJLJEPŠE BLAGDANSKE PJESME U SVEČANOM AMBIJENTU

Feliz Navidad: Zumbići pjevali molitvu "Oče naš" na svahiliju

2

KIPAR DENIS KRAŠKOVIČ APELIRA:

Skulpture trebaju resiti gradove

3

PLATI I NOSI: 17.-22.12.

Prodajna izložba 70-ak studenata likovnih akademija