Sport
ARGENTINI TREĆE MJESTO NA COPA AMERICI U BRAZILU

Messi odbio medalju i opet “opleo” po CONMEBOL-u
Objavljeno 7. srpnja, 2019.

Sinoć je na Maracani u Rio de Janeiru završeno 46. izdanje Copa Americe u kojemu su igrali domaćin Brazil i Peru. Dan prije o trećem su mjestu u Sao Paulu odlučivali Argentina i Čile, a taj je susret izazvao ponovo burne reakcije, na terenu i izvan njega, uz nove oštre riječi Lionela Messija upućene CONMEBOL-u.

Bio je tu susret za koji nijedna reprezentacija nije mogla reći da donosi utješnu nagradu, s obzirom na to da su igrali finalisti s dva prošla prvenstva. Čile je tražio i treći uzastopni naslov, a Argentina svoj prvi nakon daleke 1993. godine, kada su 14. put uzeli krunu najbolje južnoameričke reprezentacije. Argentina je brzo povela 2:0, golovima Aguera (12) na asistenciju Messija te Dybale (22), kojeg je uposlio Lo Celso, a onda je u 37. minuti paragvajski sudac Diaz de Vivar zbog koškanja isključio oba kapetana, Messija i Medela. Dojam je prestrogo, pogotovo što je Čileanac bio taj koji je inicirao kontakt, no i Messi je na kraju "pocrvenio", tek drugi put u karijeri, i ponovo u nacionalnom dresu, nakon što je prije 14 godina isključen i u debiju protiv Mađarske. U 59. Vidal je smanjio na 2:1, što je bio i konačni rezultat, iako se Aguero još stigao ispromašivati. No peta "bronca" Argentine nije bila tema večeri, nego novi žestoki istup Messija, koji je odbio primiti medalju te ponovo kritizirao čelnike Južnoameričkog nogometnog saveza.

- Nema nikakve dvojbe da je sve namješteno za Brazil. Nisam htio biti dio ove korupcije, nitko od nas nije trebao nakon ovakvog nepoštivanja kakvim smo bili izloženi na Copi. Mogli smo proći dalje, ali nisu nam dopustili ući u finale. Korupcija, sudci i ostalo onemogućili su uživanje u nogometu. Sudac je mogao dati žute kartone Medelu i meni i to bi bilo dovoljno, ali možda je utjecalo ono što sam rekao nakon polufinala. Važno je da je momčad turnir završila pobjedom. Uvijek sam iskren, a ako će zbog mojih riječi biti nekakvih kazni, nije me briga - bez "dlake na jeziku" bio je ponajbolji nogometaš svijeta.

Na njegove oštre riječi brzo je reagirao CONMEBOL, koji je njegove izjave ocijenio "neprihvatljivima" te upozorio kako se u nogometu treba znati nositi i s pobjedama i s porazima, kao i sa sudačkim odlukama. G. Roguljić
Lionel Messi

kapetan Argentine

- Mogli smo do finala, ali nisu nam dopustili, sve je bilo namješteno za Brazil. Korupcija, sudci i ostalo onemogućili su uživanje u nogometu. Nije me briga hoću li biti kažnjen zbog svojih izjava.
Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike