Sport
ŽOK OSIJEK

Potpisala je prva akvizicija, odlazi li standardni dvojac?
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Novo lice je Isidora Ubavić, pokriva poziciju dijagonale, a traži se rješenja za tehničara

Nakon godinu dana izbivanja od jeseni će odbojkašice Osijeka ponovo igrati u najjačoj konkurenciji, onoj superligaškoj. U prošloj sezoni je sastav Miroslava Đekića bio izrazito dominantan u prvoligaškom okruženju, stoga je povratak u elitno društvo i više nego zaslužen. No u ženskom superligašu s Drave svjesni su da će za igranje u najjačem društvu trebati i osnažiti redove, stoga se može očekivati da će uprava biti aktivna tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Prva akvizicija već je poznata, stiže iz susjedne Srbije. Ugovor 1+1 potpisan je tako s Isidorom Ubavić, 186 centimetara visokom pucačicom, koja je u u dosadašnjoj karijeri nosila dres Sremske Mitrovice i novosadskog FOK-a.

- Jasno da za igranje u jačoj konkurenciji treba osnažiti svlačionicu. Znamo što bi željeli dovesti, što je potrebno za nadogradnju ekipe koja je iza sebe ostavila uspješnu sezonu. Ako želimo biti još bolji, te konkurentni najboljim klubovima, moramo imati širi i još kvalitetniji kadar. Postojeći je i u završnici prošle sezone u sudaru s našim ponajboljim klubovima pokazao da se može s njima nositi, ali od jeseni će svaka utakmica biti zahtjevna, stoga nove izazove moramo dočekati spremni i osnaženi. Vjerujem da će se Ubavić dobro snaći i novoj sredini i donijeti kvalitetu koju od nje očekujemo, smatra trener Đekić, koji će u kolovozu na prozivci imati i nešto promijenjen kadar. Dolazaka će biti, ali i odlazaka, a kako sada stvari stoje, Đekić bi mogao ostati bez dvije igračice, koje su prošlu sezonu odradile u udarnoj postavi.

Posljednjih godina Lea Grahovac je standardna tehničarka osječkog sastava, no u toj ulozi je nećemo gledati sljedeće sezone. Studentska razmjena nosi duže izbivanje iz grada i kluba, stoga će ulogu razigravača preuzeti igračice s klupe.

- Imamo dva rješenja za taj problem. Dora Gadžić je bila Leina alternacija, sada ima prigodu nametnuti se u udarno rješenje. Uz nju, za tu poziciju konkurira i Lucija Lizatović, koja je bila priključena prvoj momčadi u završnici sezone, koju je provela igrajući za Ferivi Višnjevac, gdje je stjecala nužno iskustvo- kaže Đekić, koji će na osjetljivoj poziciji imati iznimno mlade igračice. Iskustvo bi moglo biti problem, Gadžić je ‘99. godište, Lizatović je dvije godine mlađa, ali usprkos tome u klubu ne razmišljaju o dovođenju tehničarke "sa strane", odakle je pak stigla "dijagonala" Ubavić. Tu poziciju dosada je pokrivala Nora Đurić, koja se nametnula i prometnula prošle sezone. Trener joj je dao prigodu, koju je ova 18-godišnjakinja dobro (is)koristila. Ipak, Nora navodno ima neke druge planove za dalje, koji nisu vezani samo uz odbojku i Osijek, stoga je njezin ostanak neizvjestan. Ako pak ostane, konkurencija na dijagonali bit će žestoka.

Nino Benčina
Lea Grahovac je otišla na studentsku razmjenu, pa će stoga ulogu razigravača preuzeti netko s klupe
USKORO NA REDU I NOVA POJAČANJA
Još nakon završetka sezone u klubu su jasno dali do znanja da žele osnažiti redove s dvije-tri nove igračice. Isidora Ubavić je “prva lasta” i ne bi trebala ostati jedina. Trener Miroslav Đekić vjeruje da bi do sredine mjeseca još jedan transfer tebao biti realiziran. Nije tajna da se radi na dovođenju igračice koja pokriva poziciju primača, a tko zna, možda predsjednik Vlatko Rakin i uprava prirede još koje iznenađenje.
Možda ste propustili...