Sport
HRVATSKA ČETVRTA U ŠPANJOLSKOJ

Matej Dodig i društvo
idu na svjetsku scenu
Objavljeno 7. srpnja, 2019.
Mlada hrvatska teniska reprezentacija do 14 godina nije se uspjela popeti na pobjednički tron na završnom europskom turniru Summer Cupa u španjolskoj Murciji, ali momčad koju je s klupe vodio trener Darko Kalić nije razočarala.

Mladi hrvatski tenisači, među kojima je i član osječke Olimpije Matej Dodig, odigrali su dobre mečeve, ali na natjecanju u Španjolskoj doživjeli su i dva poraza te ih je to odmaknulo od kruga reprezentacija koje su podijelile prva tri mjesta. U polufinalu su mladi hrvatski tenisači izgubili od vršnjaka iz Češke s 2:0 (meč parova nije se morao ni igrati), a potom su u susretu za treće mjesto pokleknuli od reprezentacije Bugarske s 2:1. I na kraju su Dodig, Patrik Jurina i Dino Prižmić zauzeli četvrto mjesto, ali tim rezultatom su izborili izlazak na svjetsku tenisku scenu. Naime, europski Summer Cup ujedno je i kvalifikacijski turnir za svjetsko momčadsko prvenstvo U-14, pa su naši ulaskom u polufinale napravili golemu stvar i u Muriciji izvadili vizu za odlazak u društvo najboljih svjetskih momčadi.

U Muriciji se okupilo osam najboljih teniskih U-14 europskih momčadi, osim Hrvatske, Češke i Bugarske, nastupile su još reprezentacije Rumunjske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske i naravno domaćina Španjolske. Hrvatska je imala status trećih nositelja i na startu turnira je pobijedila Rumunje s 2:1, potom je uslijedio poraz od Češke (2:0), zatim i Bugarske s 2:1. I to je bilo dovoljno za ukupno četvrtu poziciju. Inače, najbolja momčad u Španjolskoj bili su izvrsni Česi, koji su na završnicu europskog Summer Cupa, najuglednijeg momčadskog turnira u ovom uzrastu, stigli kao prvi nositelji i najveći favoriti za pobjednički naslov. Na kraju su ulogu favorita potpuno opravdali i s tri lake pobjede (Španjolska, pa Hrvatska i Francuska u finalu) osvojili naslov pobjednika. I. Liović
Na skupu najboljih teniskih europskih momčadi do 14 godina Hrvatska je zeuzela četvrto mjesto
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana