Novosti
ENERGIA NATURALIS IMA ODOBRENJE HANFE

Tvrtka sa sjedištem u Vukovaru objavljuje ponudu za Luku Ploče
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga u petak je odobrilo vukovarskoj tvrtki Energia Naturalis objavljivanje ponude za preuzimanje Luke Ploče po cijeni od 412 kuna po dionici.

Zajedno s prijašnjih 105.514 dionica u vlasništvu, Energia Naturalis sada drži 108.362 dionice, odnosno 25,62 posto udjela u temeljnom kapitalu, što joj daje 25,72 posto glasova na glavnoj skupštini Luke Ploče, navodi Hanfa.

Energia naturalis (ENNA) holding je kompanija koja u svom vlasništvu ima 20-ak tvrtki, od kojih su najpoznatije okupljene u PPD grupu (Prvo plinarsko društvo). Naime, PPD je u listopadu 2014. postao najveći pojedinačni dioničar Luke Ploče. U međuvremenu je PPD povećao svoj udio u Luci Ploče na 24,95 posto, a krajem svibnja prošle godine potpisan je ugovor o kupoprodaji, kojim je taj vlasnički udio s PPD-a prešao na Energiu naturalis, pokazuju podatci iz objava Luke Ploče na Zagrebačkoj burzi. Vlasnik i predsjednik Uprave ENNA-e je Pavao Vujnovac, koji je na čelu i PPD-a, a ujedno je i predsjednik Nadzornog odbora Luke Ploče. Kako navodi na mrežnim stranicama ENNA grupe, tvrtka je u Luci Ploče dovršila prvu fazu gradnje terminala za naftne derivate, uloživši 170 milijuna kuna. H
Možda ste propustili...

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”

ODLAZAK BRAČNOG PARA RASPUDIĆ

“Raskol u Mostu bio je samo pitanje vremena”